KAPOSFEST - a klasszikus zenei fesztiválok királynője

2014. augusztus 05. 10:00 - Dél-Dunántúl

_DSC6153.jpg

A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált - KAPOSFESTet - Dél-Dunántúl "ékszerdobozában", Kaposváron rendezik 2010 óta.

Az “élvezet szabadsága” szlogen azt engedi meg a szervezőknek, hogy szabadon válogathassanak a klasszikus zene legnagyobb darabjai közül a reneszánsztól egészen a kortárs magyar kamarazenéig, és olyan művészek játszhassanak a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, akik nagyon ritkán láthatók Magyarországon, vagy Kelet-Európában. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is. Az eddigi fesztiváloknak több tízezer látogatója volt, így a szervezők idén is közel 15 000 érdeklődőre számítanak.

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - KAPOSFEST
2014. augusztus 13-19.
Kaposvár


Az idei nevek között találjuk: Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Anna-Liisa Bezrodny, James Boyd, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás

_DSC6197.jpg

A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett, az olasz és a hungarikumok tematikus napján is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig bezárólag az itáliai kultúrát hivatott bemutatni; a hungarikumok napjának pedig a Kassai-völgy ad otthont, ahol a maga is hungarikumnak számító Kassai Lajos látja vendégül a látogatókat.

A kiegészítő programok között találjuk a Vaszary Képtár kiállításait, könnyűzenei koncerteket és gasztronómiai túrákat.

Az augusztus 16-i olasz napon a klasszikus zene és a gasztronómia mellett egy könnyűzenei világsztár, a Ricchi e Poveri ad ingyenes koncertet a város főterén 22 órától. A Ricchi e Poveri több évtizede az európai könnyűzenei élet kiemelkedő együttese. Olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint Made in Italy, a Mamma Maria vagy a Voules vous Dancer. Magyarországon a nyolcvanas évektől ismerik a nevüket, többek között a Korda György és Balázs Klári által lefordított Mamma Maria dalnak köszönhetően. Hazánkban eddig csak párszor adtak koncertet és ez lesz első alkalom, hogy Kaposváron mutatkoznak be. A Kaposfest idején az ingyenesen látogatható koncertjükön a legsikeresebb slágereik is elhangzanak majd, mint például a Sara perche ti amo-t vagy a Mamma Maria.

"Igazából ez a Kaposfest titka: koncerten innen és túl a levegőben mindig ünnepi pillanatok szállnak, a színpadon pólóban-bermudában-mezítláb ücsörgő közönség pedig valódi élményeket él át." (Fidelio)

_DSC6145.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr176574557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása