Újra itt van: június 19-én kezdődik a Sétatér Fesztivál!

2016. június 16. 14:46 - Dél-Dunántúl

Már csak néhány nap, és kezdődik a pécsiek kedvenc nyári ünnepe, a Sétatér Fesztivál! Mi is lehetne jobb program egy kellemes nyári estén, mint a pécsi Székesegyház csodálatos "díszletei" között, a sétatéri gesztenyefák ölelésében eltölteni egy laza estét finom ételek, jobbnál-jobb borok és a legkedveltebb hazai előadók társaságában? 7 napon át napi két koncert (este 19 órakor és 20.30-kor) június 19-től egészen 26-ig!

setater_fesztival.jpgKoncert a Sétatéren (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

Elő a zsebnaptárakat, mobil appokat, nézzük, melyik nap hányra kell kiérnünk a térre!

Június 19-én, vasárnap este 7 órakor a Pixelplants hangolja fesztiválra a pécsieket a pop és a new wave hullámain; fél kilenckor pedig a Megasztár, és az Eurovízió hőse, Kállay Saunders András lép színpadra élőzenei kíséretével, a Kállay Saunders Band-del.

Hétfőn este (június 20.) előbb a 2013-ban alakult Drope, majd a szintén tehetségkutatóból ismertté vált Horányi Juli és zenésztársai energikus koncertje teszik feledhetetlenné az estét.

horanyijuli04_480x.jpgFotó: pecsprogram.hu

Kedden (június 21.) egy hamisítatlan pécsi zenekar fűszerezi meg a sétatéri szabadtéri vacsora hangulatát. A Psycho Mutants azon kevés zenekarok egyike, aki 10 év alatt, médiatámogatás nélkül vált Magyarország egyik legtermékenyebb független zenekarává; ma már több, mint 200 koncerttel Európa-szerte a hátuk mögött. Utánuk a Fonogram-díjas Odett énekel a pécsieknek "odaadóan hanyatt, homlok..."

Ha a keddi bulit kipihentük, szerdán otthon ne maradjunk! Június 22-én Pécs funky zenekara, a Funktomas, majd az utcazenészek egyik legjobbika, milánói Világkiállítást is megjárt Band of StreetS zenél. Hogy nem hallottatok még róluk? Tessék sürgősen pótolni:

Június 23-án, csütörtökön a Stereo Kollektív után az egyik közkedvelt hazai zenekar, a Honeybeast lép színpadra, 24-én először a Woodoo Papa Duó, majd a gézakékazég

Június 25-én szombaton a Jazzimpair nevű formáció után a Budapest Voices kiváló zenészei emelik az est fényét. Az együttes alig három éve alakult tizenkét kitűnő énekesből és egy ütőhangszeresből. Játszanak a Tankcsapdától, a Quimbytől, Péterfy Boritól, a Magashegyi Undergroundtól, és Kowalsky meg a Vegától is. Szép estének ígérkezik a szombat is, ugye?

ruzsamagdolna02_480x.jpgFotó: pecsprogram.hu

A fesztivál zárónapján, június 26-án vasárnap a Budapest Fringe Fesztivál 2011-es különdíjasa a pécsi Boja zenekar nyitja az estét. Majd az egyhetes programsorozat méltó zárásaként mindannyiunk Magdolnája, Rúzsa Magdi varázsol el csodálatos hangjával minden "sétatérlakót".

Itt a vége...itt a vége? Aggodalomra semmi ok, alig egy hét, és július 1-jétől egy újabb fantasztikus fesztivál veszi a kezdetét a kultúra városában, a Zsolnay Fényfesztivál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr888814462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása