Hagyomány, bor és művészet: Szekszárdi Szüreti Napok

2014. szeptember 03. 10:00 - Dél-Dunántúl

A Szekszárdi Szüreti Napok igazi összművészeti fesztivál. Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett amatőr művészeti csoportok, utcabál, táncház szórakoztatja a közönséget. A rendezvény leglátványosabb eseménye a Szüreti felvonulás, melyben megjelennek a szürettel kapcsolatos hagyományok, színpompás viseletek, néptáncegyüttesek. A szombat esti folklórműsorban megválasztják a „Szüret Táncos Párját”. A Borudvarban szekszárdi borászok kínálják a hegy levét.

IMG_3373.jpg

Szekszárdi Szüreti Napok
2014. szeptember 18-21.

A szüreti napok állandó programjából elmaradhatatlan a Borudvar és az Ízek utcája, amelyen a Szekszárdi Borút színe-java képviselteti magát csütörtöktől vasárnapig. A fesztivál mindegyik napján ipar- és népművészeti vásár, helyi termék vásár, színvonalas kiállítások várják a látogatókat.

Ízelítő a programokból:

2014. szeptember 18. csütörtök
Az első nap fellép a Szekszárd Jazz Orchestra, valamint Máté Otília szórakoztatja a nagyérdeműt a "Magyar Borhoz Magyar Nóta" koncertjével. Színház és zene szeretőknek igazi csemege: este hét órakor a felújított Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében a Budapest Klezmer Band közreműködésével bemutatásra kerül a "Hegedűs a háztetőn" című musical.

IMG_2073.jpg

2014. szeptember 19. péntek
A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek el: a négy napon át, két helyszínen nyitva tartó Játszópark mellett, pénteken délelőtt Lázár Ervin: Gyere haza Mikkamakka! című előadása, délután Örökség Gyermektánc Gála várja az apróságokat. 
Este a Mrs. Columbo megmutatja a jazz napos oldalát! Könnyed, vidám, bohókás - igazi fesztivál hangulat! Őket a Neoton Família követi Csepregi Évával és a Neoton Sztárjaival.
Aki pedig komolyabb zenére vágyik, irány a Béla király téri színpad, ahol a pécsi Bartók Béla Férfikar és Bordakórus ad koncertet!

IMG_2255.jpg

2014. szeptember 20. szombat
Igazán mozgalmas napnak nézünk elébe! A reggel mindjárt a Többnemzetiségű Kórustalálkozóval indul (Weinlese Chortrerren), majd lesz küzdősport bemutató, táncegyesületi bemutató, kiállítás, folkvetélkedő, amelyet interaktív családi koncert követ a Kishalász zenekarral!
A délután egyik fő látványossága természetesen a 15 órakor kezdődő Szüreti Felvonulás lesz, majd a Borrendi Avató, amelyet a "Szüret Táncos Párja" választás követ.
Az este fő programjának pedig a 20 órakor kezdődő a Balkan Fanatik koncertje ígérkezik!

IMG_4160.jpg

2014. szeptember 21. vasárnap
A szüreti napok utolsó napján sem maradunk programok nélkül! Mozgásművészeti előadások, történeti játékok, kardművészeti bemutatók követik egymást. Délelőtt ismét a gyermekeké a főszerep! A Vármegyeháza Udvari színpadán Ludas Matyi vár minden kedves érdeklődőt, délután pedig az Utcaszínházat követhetjük a Garay Gimnáziumtól egészen a Béla király térig!Az est fénypontja pedig Charlie a Szent István téri színpadon!

Ha hosszú hétvégére indulunk Szekszárdra, első teendőnk, hogy megkeressük a szekszárdi Tourinform Irodát, akik részletes információval szolgálnak a programokról, és segítenek a szálláskeresésben is!

Van még szabad hétvégénk? Dél-Dunántúl egész ősszel fesztiválok sokaságával vár minden kedves látogatót!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr936640601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása