Fekete István Látogatóközpont - új ökoturisztikai létesítmény a Desedán

2014. október 08. 10:00 - Dél-Dunántúl

Az eredetileg árvízvédelmi célból létrehozott Deseda-tó a Deseda-patak felduzzasztásából jött létre közel negyven éve. A tó ma 8 km hosszú és 300-350 méter széles. A kirándulók és horgászni vágyók paradicsoma.

IMG_2343.jpgFotó: Fekete István Látogatóközpont (Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület)

A nemrég átadott látogatóközpont Fekete István íróról kapta a nevét, aki maga is somogyi születésű.

A Fekete István Látogatóközpont egyik fő látványossága az épület teljes magasságát kitöltő tölgyfa. Körülötte a  vizek-vízpartok, a mezők és az erdők élővilága elevenedik meg előttünk. A fa törzsén és lombkoronájában macskaboly, fakopáncs, szajkó rejtőzik, de a nyusztot és a vörös mókust is felfedezhetik a megfigyelők.

A létrehozók gondoltak a vízi világra is. Egy hatalmas akváriumban a Deseda-tó jellegzetes növényevő és ragadozó halai csodálhatók meg.

A kültéri bemutatóhelyeken madár-, szitakötő-, béka- és teknősbéka-megfigyelőhelyek vannak, lehetőség nyílik a helyi védettségű természeti terület teljes élővilágának megtekintésére élettevékenységük közben.

A Látogatóközpont lehetőséget nyújt interaktív játékok kipróbálására és időszaki kiállítások megtekintésére, valamint előzetes bejelentkezés után részt vehetünk szakmai tárlatvezetésen, sokrétű múzeumpedagógiai foglalkozásokon vagy akár egész napos programokon is.

A Fekete István Látogatóközpont a lehetőségek tárháza! Bérelhetünk csónakot, vagy akár biciklit és bérelhetünk: a Deseda-tó 22 km hosszan körbekerekezhető!

A végére hagytam a legjobbat: a tavon 11 személyes kirándulóhajó közlekedik, amely a 2014-ben épült fahíd, a Kilátó (Kaposfüred) és a Látogatóközpont (Toponár) között halad. A hajókirándulás az idei évben ingyenes!

DSC_5123.jpgFotó: A Látogatóközpont és a Deseda (Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület)

Néhány praktikus információ:

Nyitva tartás:
április 1.- október 31. között H-V. naponta 10:00-18:00,
november 1.-március 31. között H-V.: 10:00-16:00 óráig.
Tel: 30/869-6051
E-mail: deseda@smmi.hu
 
Belépőjegy árak:
Teljes árú: 700 Ft/fő
Kedvezményes: 350 Ft/fő
Családi jegy: 1500 Ft
Csoportos jegy (10 fő felett): 600 Ft/fő, 300 Ft/fő
Szakmai tárlatvezetés: 2500 Ft/csoport



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr306766277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása