Pirogránit koripálya a Zsolnay-negyedben

2013. január 10. 08:00 - Dél-Dunántúl

koripálya.jpgVarázslatos helyszínen, a Pirogránit udvaron kialakított koripálya várja a kicsiket és a nagyokat január 11-től március 8-ig.

Tűzzsonglőrökkel, korcsolyázó óriásbábokkal nyit meg a Zsolnay Kulturális Negyed korcsolyapályája a Pirogránit udvaron január 11-én. A Pirogránit koripályán március 8-ig minden nap csúszkálhatnak a látogatók, péntekenként és szombatonként hosszabb nyitva tartás várja majd a korcsolyázókat.

A pénteken 18 órakor kezdődő megnyitón az Üres Tér Társulat tűzzsonglőrei és a Bóbita Bábszínház óriásbábosai avatják fel a pályát. Lesz jégkrémbalett: a legbátrabb és leggyorsabb jelentkezők ajándék jégkrémmel vehetik birtokba a pályát, majd 19 órától 22-ig DJ ATA zenél a pályán, utána FunkTomas koncert lesz a Bárcsak kávézóban. Aki pedig a korcsolyapálya megnyitóján fényképet készít magáról, és posztolja azt a Zsolnay Kulturális Negyed Facebook oldalán, belépőt nyerhet a 30Y Szentimentálé lemezbemutató koncertjére, március 2-ára a Kodály Központba.

Egy negyedbeli jégpálya ötlete a február eleji Jégvirág Fesztivál kapcsán merült fel, de a tervezés során világossá vált, hogy ideálisabb egy szezonra tervezni. Különböző szempontok (gazdaságosság, kialakítás, felhasználói) megvizsgálása után a ZsÖK NKft. a hagyományos jégpálya helyett egy szintetikus jégpályarendszer felépítése mellett döntött. A 400 m2 fa ácsolat-alapzatot decemberben építették fel, erre telepítették a szükséges panelelemeket és a pályát körülvevő palánkot január 8-án. Az alapzat elkészítése miatt átalakítást nem kellett végrehajtani a Pirogránit udvaron, elbontás után nincs szükség helyreállítási munkálatokra, a faépítmény pedig a jövőben is felhasználható lesz.

A korcsolyapálya mellett lesz majd büfé és fűtött öltöző, korcsolyaélező és -kölcsönző is. Korcsolyával az udvaron felállított mobil mellékhelyiséget lehet használni 100 Ft-ért. Az E78-as épület mellékhelységeit természetesen ingyenesen lehet használni, de mivel egyéb rendezvények miatt az épületet nem lehet korcsolyával is bejárhatóvá tenni, a korcsolyát le kell venni a belépéshez. A korcsolyák és a járólapok védelme érdekében elhelyezett gumiszőnyeg jelzi majd a bejárható utat.

A pályát egyszerre 130 ember tudja használni. A pénztárnál megváltott jegyeket meg kell őrizni, a palánknál a biztonsági szolgálat ellenőrzi majd a belépéshez. A korcsolyapálya hat éven aluli gyermekek számára ingyenes: a pénztárnál azonban nekik is kell karszalagot kérni.

Március 8-ig különböző programok, különlegességek várják majd a Pirogránit koripályára kilátogatókat, melyek közül kiemelkedik a hógömbkiállítással, csokoládé karnevállal, jégdiszkóval, maszkabállal, felnőtt jelmezbállal és rendhagyó gyárturistás színházi performansszal színesített Jégvirág Fesztivál február 1-3. között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr85003274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása