Közeledik az idei EDEN pályázatok benyújtási határideje

2013. február 15. 10:32 - Dél-Dunántúl

eden_1.jpgJPG_magyarorszag_szivedhez_legkozelebb_fekete1.jpg

Már csak két hét áll az érdeklődők rendelkezésére, hogy induljanak a Kiváló Európai Desztinációk díj magyarországi pályázatán.

Az Európai Bizottság 2012-ben immár hetedik alkalommal írt ki pályázatot az ún. ,,European Destinations of Excellence’’ azaz ,,Kiváló Európai Desztinációk’’ témában. A pályázat keretében megvalósítandó projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az európai turisztikai desztinációk értékeire, sokszínűségére, továbbá, hogy a turisztikai fejlesztéseiket a társadalmi-kulturális-környezeti fenntarthatóság elvei mentén végző desztinációk promócióját támogassa. A projekt keretében minden évben kiválasztásra kerül tagállamonként egy kiváló desztináció, amely különféle díjazásokban részesül. A projekt végrehajtásával az Európai Bizottság többek között ösztönözni kívánja a szezonalitás és a területi koncentráció oldását, a fenntartható turizmusfejlesztési modellek terjedését, továbbá elő kívánja segíteni a jó gyakorlatok közötti tapasztalatcserét, illetve a szakmai kapcsolatok erősödését a díjazásban részesülő desztinációk között.

A Magyar Turizmus Zrt. 2012 áprilisában nyújtott be pályázatot az Európai Bizottsághoz, amelynek révén a maximális, 75%-os Európai Uniós támogatást nyerte el a projekt magyarországi lebonyolításához. A hetedik EDEN projekt így – az előző évekhez hasonlóan – az Európai Unió és az MT Zrt. 75%-25%-os társfinanszírozásával valósul meg.

A 2012/2013-ban induló téma az ,,Accessible tourism”, amelynek keretében Magyarországon a „Könnyű elérni, nehéz elhagyni - fókuszban az akadálymentes turizmus” témakörben a „Legjobb akadálymentes hazai úti cél” kerül kiválasztásra. A cél olyan térségi – ez idáig akár ismeretlen – különleges desztinációk kiválasztása, amelyek a legszélesebb közönség által elérhetőek kortól, fizikai állapottól függetlenül.

A pályázattal kapcsolatos információk a www.eden.itthon.hu oldalon érhetőek el, valamint a további tájékozódást segíti az ún. Help Desk szolgáltatás, ami 2012. december 11. és 2013. február 28. között vehető igénybe az.eden@itthon.hu e-mail címen. A Magyar Turizmus Zrt. által működtetett ingyenes tanácsadói szolgáltatás keretében a pályázók 3 munkanapon belül e-mailen választ kaphatnak a pályázattal kapcsolatos kérdéseikre.

A pályázaton nyertes példaértékű desztináció a számos várható pozitív hatás mellett jogosult lesz a ,,European Destination of Excellence – Kiváló Európai Desztináció’’ cím használatára is.

A pályázatok benyújtási határideje 2013. február 28.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr955081611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása