Különleges programok Pécsváradon!

2013. április 16. 15:24 - Dél-Dunántúl

Meghívóterv.jpgMozgalmas hétnek nézünk elébe Pécsváradon!

Április 18-án, csütörtökön 18 órától a frissen útjára induló TUDÁS-VÁRAD első előadásának részesei lehetnek az érdeklődők.
A TUDÁS-VÁRAD civil kezdeményezésre létrejövő előadás- és beszélgetéssorozat, melyben közérdekű témákat járnak körbe a vendégek és a téma szakértői. Évi 6-8 alkalommal hívják a szervezők a hallgatóságot  a tartalmas estekre.
Első alkalommal a Szent Korona történetével, pécsváradi vonatkozásaival ismerkedhetnek a résztvevők: dr. Tóth Zoltán József egyetemi tanár előadását grafikai kiállítás színesíti. A helyszínen megtekinthető az a csaknem kész koronamásolat is, melyet ez év augusztusától a várban láthatnak majd a vendégek egy sikeres  pályázatnak köszönhetően.

Pénteken kiállítás nyílik a vár Szent László termébe: Tarr Lajos festőművész alkotásai (elsősorban akvarellek) a természetbe és Fekete István műveinek világába csalogatnak: láthatjuk Vukot, Vahúrt, Bogáncsot és még sok kedves figurát.

Április 20-án, szombaton mérföldkőhöz érkezik a város: felavatjuk az új óvoda- és iskolaépületet. A szintén pályázati segítséggel megvalósított beruházás átadóünnepségén számos magas rangú vendég mellett a testvérvárosok delegációi is tiszteletüket teszik.
Az ünnepség 10.30 órakor kezdődik az óvodánál (Vár u. 37.), majd az iskolában folytatódik (Kossuth L. u. 39-41.).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr455229738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása