Határokon átívelő ökoturisztikai fejlesztések

2013. július 25. 08:40 - Dél-Dunántúl



1251806096_DDNP_szinhelyes_logo.jpg

Ökoturisztikai, környezeti nevelési infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztést hajt végre a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság horvátországi partnereivel közösen az országhatárt átívelő IPA-projekt keretében. A 2014 novemberében záruló fejlesztésnek köszönhetően a nemzeti park igazgatóság bővíti és fejleszti kínálatát, hogy jobban megfeleljen a modern turizmus és az iskoláskorú korosztály elvárásainak.

Az ökoturisztikai fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a horvátországi Zeleni Osijek civil szervezet, valamint a Papuk Natúrpark együttműködésében zajlanak, összesen 1.021.266 euro értékben. A projekt keretében a magyarországi területeken 345.553 euro értékű fejlesztés valósul meg.

dravaszentes_drava_kapu_bemutatokozpont.JPG

A drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpontban többek között idegenforgalmi infrastruktúra-fejlesztés történik, valamint egy madárrepatriáló is létesül. Egyrészt így lehetőség nyílik sérült, beteg madarak helyben való gyógyítására, másrészt a vendégek közelebbről megismerhetik az egyes madárfajokat. A fejlesztés keretében felújítjuk a Szentborbási Oktatási Központ melléképületét. Emellett padokkal, asztalokkal, esővédőkkel kibővül a drávai vízitúra táborhelyek infrastruktúrája, valamint Drávaszabolcson elkészül egy új tanösvény. Az ökoturisztikai fejlesztések érintik a kerékpáros- és víziturizmust: túrakenuk és kerékpárok, továbbá a szállításukat szolgáló mikrobusz és utánfutó beszerzésével. Béda-Karapancsán a Boki-Duna halászati bemutatóhely tradicionális halászati eszközöket és módszereket bemutató létesítménye egészül ki új elemekkel, információs táblákkal. A kölkedi Fehér Gólya Múzeum mellett padok és asztalok, valamint az időjárásálló interaktív foglalkoztatók szolgálják majd a szabadtéri környezeti nevelési foglalkozásokat.

kislány.jpg
A projekt keretében megvalósuló fejlesztéseket és a kibővülő kínálatot mutatják be a kétnyelvű (magyar-horvát) nyomtatott anyagok, melyek segítségével mindkét ország turistái könnyebben tájékozódhatnak az érintett területeken. A színes prospektusok eljutnak az utazási irodákhoz, turisztikai szolgáltatókhoz, médiához, valamint a helyi vendéglátókhoz, természetvédelmi hatóságokhoz, az üzleti szektor szereplőihez is.
/Forrás: Napi Turizmus/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr845425514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása