Mesekotyvasztás, gyerekkuckó és Katlan-futás a fesztiválon

2013. július 25. 10:00 - Dél-Dunántúl

bélaműhely_1.jpg

Lábnyom-szépségverseny, sárkánynevelgetés és éjszakai teljesítménytúra is várja a kicsiket és nagyokat július 30. és augusztus 3. között.

Az Ördögkatlan nevezetű összművészeti fesztivál szervezői komolyan gondolják, mikor azt mondják: „az egész családnak”, és a legkisebbekre is figyelnek a négy baranyai faluban (Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden).

Hogy ez mit jelent? Nemcsak igényes színházi és bábszínházi előadásokat (Debrecenből a Vojtina Bábszínházból, Kaposvárról a Csiky Gergely Színházból, a pécsi Bóbita Bábszínházból és a Káva Kulturális Műhely alkotóitól), de minden helyszínen rengeteg izgalmas elfoglaltságot!

csigaház.JPG

Hogy csak néhány példát említsünk: a kisharsányi Kovács Udvarházban a közös reggeli torna és az esti mese között ének- és táncműhely, sőt réteskészítő műhely alakul, lesz pilóta-kiképzés papírrepcsire, és helyismereti falujáték is: aki tudja, milyen fák vannak a Kovács Udvarházban, és hogy milyen régi a kisharsányi templom, annak tudása értékes jutalmat ér! Kiderül, kinek van a legszebb lábnyoma, a mesekotyvasztás pedig mindenképp kipróbálandó program. És ha a nagyok engedik, kezdődhet a vízibomba-csata is!

Palkonyán többek között a Bélaműhely fantázia-szülte hangszerszámai (például a Kormánytilinkó vagy a Hangburgerek) várják karmester-játékra a gyerekembereket. De a Pannon Filharmonikusok Csigabája és Csiganyója is a picik nyelvén zenél majd.

cimbora_mesejátszóház.jpg

A felnőttek szabadságra mehetnek, hiszen a nagyharsányi Festett Szobában jó kezekben lesznek a gyerekek. A nagyok még biztosan emlékeznek a Cim-cim-cimborára. Most a Katlanban a kicsik is megismerkedhetnek majd a Cimbora Mesejátszóház játékaival. A kézműveskedés és a táncházak mellett aki szeretne, megtanulhat gólyalábon is járni. A bátrabbak pedig nekivághatnak a Tenkes éjszakai teljesítménytúrának. És ami még nem volt: a Katlan-futáson indulók a Nagyharsány és Villány közti új bicikliutat próbálhatják ki oda (3,5 kilométeren) vagy akár oda-vissza. A célba érést természetesen hűs villányi rosé fröccsel a legjobb ünnepelni!

mesekotyvasztó.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr205419752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása