A Vágta elődöntő után...itt van KÁN!

2013. augusztus 23. 10:00 - Dél-Dunántúl

KAN.jpg

A házigazda Kaposvári Egyetem idén már hetedik alkalommal rendezi meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat augusztus 30. és szeptember 1 között. A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében megrendezésre kerülő, országosan is meghatározó rendezvényt számos szakmai és közönségprogram kíséri.

A kiállítás díszvendége ebben az évben az Azerbajdzsáni Köztársaság, az ország gyümölcsöző együttműködést ápol a Kaposvári Egyetemmel. A Magyar Állattenyésztők Szövetsége és annak tagszervezetei szakmai munkájának köszönhetően szinte minden állatfaj bemutatásra kerül a kiállítás három napján. Tejelő és kettős hasznosítású szarvasmarhák, lovak, sertések, juhok, kecskék, baromfi, galambok, díszmadarak, nyulak, valamint a kiállítás Vadaspark területén a szelíd gím- és dámszarvasok, vaddisznók, apróvadak és fácánok is!

agroinform_20110812141246_lovas.JPG

A mintegy 1500 négyzetméteres természetes élőhelyet bemutató Vadasparkban a térség vadállományát és a vadgazdálkodás feladatait tekint hetik meg a látogatók.

A IV. Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Napok keretében számos kultúrprogram és a vadászati hagyományokkal összefüggő műsor várja az érdeklődőket.

Ebben az évben trófeabemutatóval, a Somogyi Vadászhölgyek bemutatkozásával és vadászélményeikkel, interaktív előadásokkal, sólyomreptetéssel, valamint néptánccal és egyéb színpadi programokkal várjuk a nagyközönséget. A vadász elengedhetetlen társa a vadászkutya, így ők is felvonulnak Kaposváron.

A kiállítás területén külön sátorban ingyenes szűrő vizsgálatokat – vércukor- vérnyomás-mérés, szív- és érrendszeri vizsgálatok – biztosítanak a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosai és szakemberei. Az Egészségsátorban a szűrővizsgálatokon kívül, egyéb tanácsadásra is lesz lehetőség.

e9a0dbcc439ee6f6ae0a72b61be428da.jpg

A Kaposvári Állattenyésztési Napok helyszíne, a Pannon Lovasakadémia olyan, hazánkban egyedülálló fedett lovardával rendelkezik, ahol az időjárás viszontagságaitól függetlenül tarthatók meg az állatokkal kapcsolatos
programok. Itt a közel 3000 fő befogadására alkalmas fedett lovardában tartjuk évről évre a közkedvelt, több órás lovasprogramot, amely az elmúlt években mindig teltházas volt. A gyerekek nagy örömére idén is lesz
Gazdaudvar, ahol lehet krumplit ültetni, veteményezni, állatot etetni, vagyis kis időre felvenni a vidéki életformát.

A nyuszi- és őzsimogató, a póni lovagoltatás, a játszóház és Családi Nap is a kicsiknek nyújt élvezetes programokat. A VII. Kaposvári Állattenyésztési Napok kiállításra varázslatos környezetben és sokszínű programokkal várja szeretettel látogatóit!
/Forrás: Tourinform Kaposvár augusztusi hírlevele/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr335469736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása