Fedezd fel az erdőt! Irány a Mecsekerdő!

2013. szeptember 30. 10:00 - Dél-Dunántúl

2011_erdők_hete4.jpg

Az Erdők Hete rendezvénysorozat keretein belül a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. A rendezvényeken az erdőket legjobban ismerő szakemberek: az erdészek, erdei iskolai oktatók napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.

2013-ben a XVII. Erdők Hete rendezvénysorozat szeptember 30.- október 7. között zajlik, fő témája az erdők közjóléti szerepe. A Mecsekerdő Zrt. két erdei iskolája hétköznap az iskolás csoportok, hét végén pedig a családok számára nyújt erdőismereti és túraprogramokat.

Szeptember 30. és október 4-e között erdészek és az erdei iskola oktatóinak vezetésével terepi programon vehetnek részt az általános iskolás diákok, akik játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a mecseki erdőállomány páratlan gazdagságát.

Október 5-én, szombaton „Fedezzük fel a családdal az erdőt!” címmel családi erdőismereti verseny és közös játék várja az érdeklődőket a pécs-árpádtetői Mecsextrém Kalandparkban valamint a Mókus Tanösvényen.

2011_erdők_hete11.jpg

Október 6-án, vasárnap „Sás-völgyi csavargások”-ra, azaz nyílt túrára várják a Zselic és a Mecsek találkozásánál fekvő Sás-völgybe a kirándulókat a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza oktatói valamint a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség tagjai. A túrán erdész szakvezetéssel bejárható a Nyugat-Mecsek két gyönyörű völgye és megtekinthetők a területen megvalósult közjóléti beruházások, például az Erdő Háza ökoházzá való átalakítása.

Sár József entomológus rovarkiállítása tekinthető meg az Erdők Hetén a sasréti Kikerics Erdészeti Erdei Iskolában, ahol a gyűjtő a tárlathoz kapcsolódva interaktív előadást is tart.

A rendezvénysorozat ideje alatt a látogatók kisvasutazással egybekötött programokon vehetnek részt: október 3-4-én a tanösvény rovarvilágának megismerésére szakvezetéses túrákat indítanak, október 5-én a színpompás őszi erdőt fotótúra keretében fedezhetik fel az érdeklődők, egy másik túra résztvevői pedig Terecsenybe kirándulhatnak az Aligvár-forráshoz, ahol emléktábla avatás is lesz.

A programokhoz kapcsolódó kisvasúti utazást kedvezményes áron biztosítja ezen a héten a Mecsekerdő Zrt.
Részletek: www.mecsekerdo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr385540707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása