Már csak két hét és újra itt: a Vendel-napi búcsú!

2013. október 08. 10:00 - Dél-Dunántúl

Vendel_IMG_4562.JPG

Magyarlukafán 1985. óta minden év október 20-át követő vasárnap kerül megrendezésre a Vendel-napi Búcsú. A falu lakóinak évszázadokon keresztül a zselici erdőség biztosított megélhetést. Elsősorban makkoltató disznótartással foglalkoztak régen a faluban. Ma már nyoma sincs ennek a fajta állattartásnak, de Szent Vendelnek, mint a pásztorok védőszentjének még ma is nagy a kultusza a helyi lakosság körében. Ezért kapta a rendezvény a Vendel-napi Búcsú nevet és ezért rendezik minden év október 20-át követő vasárnapon.

Vendel_DSCN3843.JPG

A búcsú szigorúan megválogatott népi kézműves kínálattal várja minden évben a látogatókat. Az igényes színpadi produkciók, a gyerekeknek szóló előadások, a vásárra jelentkező kézművesek megválogatása, a Kaptár Egyesülethez hasonló más megyei népművészeti egyesületek meghívása jelenti azt a minőséget, amivel a rendezvényre látogatók találkozhatnak évről évre, és amiért egyre többen zarándokolnak el ide Vendel nap környékén.

Vendel_IMG_4523.JPG

100-nál több kézműves és 40 élelmiszert, kalácsot és ételt kínáló árus... a vásárra jelentkezők nagy számának oka az, hogy nem csak mesterek árukínálatában jelenik meg a minőség, hanem a látogatók is egy olyan érdeklődési körből kerülnek ki, mely eleve családias jellegűvé emeli a rendezvényt. A látogatók pontosan azt keresik, amit itt biztosan megtalálnak. A karácsonyi ajándékokat, a biotermelőktől a minőségi élelmiszereket, a helyiektől pedig a figyelmes vendégszeretet.

Magyarlukafa_Vendel-napi búcsú_Rendezvények_Ismeretlen fotós_Gólyalábasok_a.jpg

Az a tény, hogy a 81 lakosú apró faluban a búcsú napján több mint 6000 vendég fordul meg, fényes bizonyítéka annak, hogy érdemes igényes programot szervezni, mert az emberek szeretnek biztonságban, szép környezetben kikapcsolódni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr445551163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása