Kreatív irodalmi gyerektábor a BTK-n

2014. május 30. 10:00 - Dél-Dunántúl

Idén első alkalommal szervez gyermektábort a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara.

jpg_menukep.php.jpg

A tábor 6 és 10 éves kor közötti gyermekek számára nyújt ideális nyári programot. A játékok a lovagi kor mesevilágába repítik vissza a táborozókat, akik megvédik várukat a sárkánytól, gyógyírt kevernek, jelmezt, ékszert, pajzsot készítenek, címert festenek, és lovagi párbajt vívnak, lakomára kalácsot sütnek, végül még egy igazi meseíróval is találkozhatnak. A tábort a PTE gyakorló általános iskolájának pedagógusa vezeti, őt a Bölcsészkar tanárjelöltjei a modern pedagógia eszközeivel segítik.

Az egész hét tematikáját nagyban meghatározza Balogh Robert Várból várba című mesekönyve, aminek történetei baranyai helytörténeti adalékokkal is szolgálnak.

2013_majus_25._botanikus_kert._331.jpg

A lovagi torna próbái, valamint csatározásai nem csak a szabad levegőn való mozgásra, a BTK arborétumának zöld környezetében való időtöltésre adnak lehetőséget, hanem a közösen végzendő feladatokkal a gyermekek jó közérzetét és szociális érzékenységének fejlődését is szeretnék biztosítani. A próbák és játékok valódi lovagi próbák modellezései, így talán betekintést nyerhetünk a középkori erények, a lovagi értékrend világába.

A javasasszonyok és boszorkányok napján pár illatozó növény megismerése zajlik, melyeket helyben fel is használnak, kóstolnak.

A változatos programok között több, különböző technikájú kézműves foglalkozás is szerepel - maradva a lovagi vár meséjének keretében - a gyerekeknek nemeztáska- és „katedrális" üvegablakdísz-készítésre lesz lehetőségük, a táborozók maguk vágják-ragasztják-festik-kötik középkori jelmezüket, ékszereiket, fegyvereiket.

A szervezők a régmúltat őrző helyszíneken végzett ügyességi és rejtvényfeladatokkal teszik igazán pécsivé a táborban tapasztaltakat, hogy visszatérve a megszokott hétköznapokba is mindig körbevegyenek a mesevilág emlékei, élményei.

Információk:
Időpont: 2014. június 23 - 2014. június 27.

Napirend:
    Tábornyitás: 7.30
    Reggeli: 8.30
    Ebéd: 12.00
    Uzsonna: 16.00
    Tábor napi zárása: 17.00

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Ifjúság úti campusa B épület Neveléstudományi Intézet (Ifjúság útja 6.)

Részvételi díj: 17.000 Ft, melynek befizetési határideje: 2014. június 13.

További információk:
Izsák Mónika
E-mail: izsak.monika@pte.hu
Telefon: 72/503-600/24287

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr786195323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása