Bor, élmény, kaland, felfedezés: elkészült a Garay ÉlményPince

2014. július 28. 10:00 - Dél-Dunántúl

Az utolsó simításokat végzik a szekszárdi Garay ÉlményPincében, amely 2014. augusztus 1-jétől várja a látogatókat.

001.jpg

Több, mint kiállítás, több, mint pince

Nem mindennapi élményben lehet része annak, aki belép ebbe az egyedülálló létesítménybe! Az új, interaktív bemutató minden apró részlete a bor, a borkultúra körül forog.

Ki ne lenne szívesen a borok olyan szakértője, amilyen egy képzett sommelier?
Ki ne szeretné egyből felismerni a borokban rejlő egyedi illatokat, vagy éppen vendégségben hozzáértő módon értékelni a házigazda nedűjét?
Sokan vágynak ilyesmire – márpedig a Szekszárd történelmi belvárosában található, egykori dézsmapincében, a 780 négyzetméteren létrehozott interaktív kiállításon szinte mindent megtudhatunk a borról.
Illatkapszulák, gasztrokerék, egyedi borértékelés – és persze az elmaradhatatlan borkóstolás! Olyan ismeretekre is szert tehetünk, amelyeknek későbbi borkalandozásaink során is jó hasznát vehetjük.

cam_02.jpg

Hogy miképpen?

Például úgy, hogy speciális illatkapszulák segítségével érzékelhetjük a borokra jellemző egyedi illatokat. Játékos feladat lesz az érzett aroma (lehet az akár a gyümölcsösségre utaló finom illat, vagy akár egy jellegzetes borhiba) beazonosítása, amihez egy információs tábla is segítséget nyújt. Mivel pedig a pince üzemeltetői az illatokat folyamatosan változtatják, egy-egy újabb látogatás alkalmával más-más mintákkal találkozhatunk.

Ugyancsak izgalmas, szórakoztatva tanító elemnek ígérkezik a Garay ÉlményPince gasztrokereke – annak révén megnézhetjük, hogy melyik szekszárdi borfajtához melyik étel illik a legjobban. Ekképpen akár egy többfogásos vacsora összeállításához is kaphatunk segítséget! És a pince természetesen a digitális technikát sem nélkülözheti: a több helyszínen is megtalálható kijelzők segítségével egyszerre több látogató is böngészhet az elektronikus tartalmak között – felfedezhetjük ily módon a szekszárdi borvidék pincéit, vagy kipróbálhatunk akár egy bárki számára használható borbíráló programot is.

cam_06.jpg

Az élménypince látogatására előzetes bejelentkezés alapján, csoportosan van lehetőség. A kiállítás audioguide-ok segítségével önállóan járható végig, de vezetést is igényelhetnek a betérők. Külföldi csoportok számára angol és német nyelvű idegenvezetést tudnak biztosítani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr596518487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása