Turizmus Világnapja a Dél-Dunántúlon

2014. szeptember 23. 09:26 - Dél-Dunántúl

TVN_logo.jpg

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján az egész világon együtt ünneplik a turizmust. Az UNWTO (ENSZ Turisztikai Világszervezete) kezdeményezésére a világon 1980 óta, hazánkban negyedik alkalommal kerül sor az ünneplésre.

Az idei esemény központi témája a "Turizmus és a közösségépítés kapcsolata", mely jól jellemzi az ágazat sokszínűségét. Az Magyar Turizmus Zrt. felhívására idén is megmozdult a szakma. Országszerte születtek a kreatív ötletek arra vonatkozóan, mivel lehet kedveskedni a vendégeknek ezen a napon.

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága szeptember 26-án, pénteken a bikali Puchner Birtokot mutatja be szakmai partnereinek, szeptember 27-én, szombaton pedig a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében várja az érdeklődőket.

Régiónk Tourinform irodái és TDM szervezetei is számos vendégbarát akcióval kedveskednek az érdeklődőknek

tamási termf.1.jpgFotó: Tamási Termálfürdő (Tamási Termálfürdő, Róth Zoltán)

Tamásiban szeptember 26-án reggel 7.30 és 8.30 között a város főterén, a polgármesteri hivatal előtti standon köszönti a városlakókat, az iskolába/munkahelyre igyekvőket. 9 és 12 óra között pedig a termálfürdő bejáratánál várják a vendégeket.

Pécs_Széchenyi-tér_Látnivalók_Körtvélyesi-László_Széchenyi-tér-éjjel-img1831_a.jpgFotó: Pécs, Széchenyi tér (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, Körtvélyesi László)

Pécs a Turizmus Világnapja alkalmából fáklyás városnézéssel kedveskedik. A program szeptember 27-én este 20 órakor indul a Szent István térről magyar és angol nyelven egyaránt. Emellett a Tourinform irodában LEONARDO csokit osztogatnak az iroda munkatársai.

elmenybirtok_eloadas (Medium)_1.jpgFotó: Bikal, Reneszánsz Élménybirtok (Puchner Birtok)

Bikalon szeptember 27-én, szombaton a recepciónál köszöntő fogadja a vendégeket plakát formájában, és minden vendég a szálloda logójával ellátott csokoládét kap.

DSC03953.jpgFotó: Pécsváradi Élményvár (Pécsváradi Vár Kft.)

Vendégeskedj az Uradalomban! 2014. szeptember 26-27-én Családi Dézsmanapok várnak minden érdeklődőt a Pécsváradi Élményvárban. A szüret alkalmából versengéssel egybekötött ünnepi lakoma lesz, melynek keretében megismerkedhetünk az apátsági birtokkal, települési címert készíthetünk, bajvívó tornán ügyeskedhetünk, és rejtélyek nyomában járhatunk. A Tourinform iroda pedig Tourinform ajándékcsomaggal kedveskedik a családoknak.

Nagyatád_Nagyatádi-Termál--és-Gyógyfürdő_Gyógy--termál--és-strafürdők_Horváth-Gábor_GAB3592_i.jpgFotó: Nagyatád, légifotó (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, Horváth Gábor)

A Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület szervezésében szeptember 26-án adják át Nagyatád új Turisztikai Központját, amelyhez kapcsolódóan szeptember 27-én nyílt napot is tartanak. Az érdeklődők betekintést kaphatnak az irodai háttérmunkákba, megismerkedhetnek az új tematikus kiállításokkal, valamint szakmai vezetés keretében bejárhatják az új épületet, még a pincébe is lejuthatnak!

_DSC5745.jpgFotó: Kaposvár, városnézés (Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma, Horváth Gábor)

A Turizmus Világnapjának szombatján Kaposvár lesz a régió közepe! Ingyenes idegenvezetéssel kiegészített városnézéssel, az új attrakciók bemutatásával (Andrássy-ebédlő, Deseda-tavi Látogatóközpont) és ínycsiklandó ebéddel várják az utazókat. Az irodába betérő látogatók a minicsoki mellé egy utazással/élménnyel kapcsolatos jókívánságot is kapnak.
A Dél-Dunántúli RMI a kaposvári Tourinform irodával közösen részt vesz a Kaposvári Állattenyésztési Napokon is, ahol turisztikai információkkal, apró ajándékokkal várják az érdeklődőket!

SAVE THE DATE: Turizmus Világnapja, 2014. szeptember 27.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr46723255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása