Média építészeti különdíjas a Zselici Csillagpark!

2014. december 08. 10:00 - Dél-Dunántúl

Az idén 10 éves Média Építészeti Díja pályázatra 124 pályamű érkezett be, köztük "Az égbolt védelméért - Csillagpark a Zselicben" Erdélyi-Gáspár Judit és Erdélyi Róbert építészmérnök tervezőpáros pályázata.

zodiacal4_600.jpgZselici csillagos égbolt (Fotó: http://zselic.csillagpark.hu)

Bár az internetes szavazás nem hozott átütő sikert, annál nagyobb volt a meglepetés, hogy az Energiahatékonyság Különdíját megnyerte a csillagpark.

A szakmai zsűri az egész épületre nézve értékelte a környezettudatosságot (zöldtető tervezése, a környezetbe való illeszkedés, a fényszennyezés figyelembevétele és fontosságára való felhívás, hőszivattyús energiatermelés, szürkevíz felhasználás, stb.), és ugyanolyan fontos szempont volt, hogy egy építészetileg értékes, jó, szép épület mellé tegyék a nevüket, mert a kettő együtt fontos, és sokszor nehéz összehozni.

Ez a szép eredmény az építtető SEFAG Zrt. számára is rendkívül fontos, hiszen egyik vezérelvük pont a környezettudatosság, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjon minden egyes beruházás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr16951189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása