Ha vasárnap, akkor itthon.hu!

2015. március 19. 10:00 - Dél-Dunántúl

A Magyar Turizmus Zrt. az első "szabad vasárnap" apropóján online rendezvénynaptárat indított, amely a programokon felül úti tippeket, színvonalas hétvégi programokat is ajánl országszerte. Az első ilyen vasárnap 2015. március 22., amely egyben a Víz Világnapja, valamint a csillagászati tavasz kezdete.

vas_fooldal.jpgFotó: Magyar Turizmus Zrt.

Erre a hétvégére Dél-Dunántúlnak is van programja bőven

Ha kisgyermekekkel indulunk útnak, a barlangok varázsát kínálja az a mesés elemekkel átszőtt program, amely az Abaligeti Cseppkőbarlangban zajlik. A bábelőadáson Moszanka és Pipisztrella segítségével ismerhetik meg a résztvevők a barlangok keletkezését, a föld alatti rejtett élővilágot, megtudhatják, mi mindenre érdemes odafigyelni, amikor barlangokban járunk. 

Villány felé indulva garantált szakvezetéses túra vár minket minden vasárnap a Szársomlyón. Az érdeklődők megismerhetik a hegyre jellemző mészkőszikla- és hasadékgyep társulásokat és jellegzetes fajaikat (bakszarvú lepkeszeg, korongos lucerna, téglaszínű lednek), valamint a szársomlyói vár történetét.

Egy kicsit még hideg van? Akkor irány szaunázni! A Magyarhertelendi Termálfürdő "Víz a természetben - szaunavasárnapján" sós bőrradírozásban, meditációban, sőt még jóéjszakát meditációban is részünk lehet!

Szaunafelöntés Harkányban is lesz. A vezető illatok: narancsvirág és vaníliaolaj. Harkányfürdő szaunamestere, Deresiné Margit mindenkit szeretettel vár. Ezen felül a Víz Világnapján a fürdő ízesített gyógyvíz kóstoltatással, szervezett fürdőbemutatókkal kedveskedik.

Ha vasárnap, irány a Dél-Dunántúl!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr107282919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása