Kuriózum a fesztiválok között: Krisna-völgyi Búcsú

2015. július 06. 10:00 - Dél-Dunántúl

A Dél-dunántúli régió nemcsak apró falvairól, kulturális örökségéről, vendégszeretetéről ismert, hanem vallási sokszínűségéről is. Együtt él itt római katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, és az egyéb vallások mellett itt leltek otthonra a Krisna-tudatú hívők is.

Az idén július 17-18-19-én megrendezésre kerülő Krisna-völgyi Búcsú mára öko fesztivállá nőtte ki magát; a nyár legvidámabb egészségközpontú programja. A 20. fesztivál kiemelt témája a környezetvédelem, ezért a három nap során számos természetbarát, öko módszerrel és praktikával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, bepillantva a Krisna-hívők mindennapi életvitelébe.

Krisna-völgyi Búcsú
Somogyvámos, Krisna-völgy
2015.07.17-18-19.

A rendezvény minden korosztály számára felhőtlen szórakozást ígér

A gyermekeket pantomim tanítás, a Noé Állatotthon kisállat simogatója, tandoori kemencében sütés, vegán fagylalt készítés és öko porta várja.
A felnőttek részt vehetnek a védikus-indiai esküvőn - akár mindhárom napon - , megcsodálhatják a frangipáni virágkiállítást, biozöldségeket kóstolhatnak és vásárolhatnak, de megismerkedhetnek a vegyszermentes háziszerek készítésének és használatának praktikáival is.

A megszokott programok sem maradhatnak el

A fesztivál látogatóit valóság show sátor várja, ahol mindenki kipróbálhatjta, milyen "krisnásnak" lenni.
A nagyszínpadon folyamatosan zenés-táncos produkciók, jóga- és kung-fu bemutatók szórakoztatják majd a nagyérdeműt.
Annyi a program, hogy felsorolni is nehéz: lesz még íjászat, lovas hintós kocsikázás, indiai ruhabörze, kézművesek utcája, trópusi növények vására, fűszerhasználati tanácsadás ájurvédikus alkattípus szerint.

Nincs fesztivál fantasztikus ételek nélkül

Az étterem sátrakban idén is az indiai, a mediterrán és a magyar konyha vegetáriánus finomságai csábítanak kóstolóra.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr407592678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása