Ismerd meg a Természet ízeit - bemutatkozik a Pannon Flavours

2015. október 06. 16:05 - Dél-Dunántúl

A Pannon Flavour együttműködés egy uniós pályázat keretében nem kisebb feladatra vállalkozott, mint a magyar-horvát határmenti terület gasztronómiai értékeinek feltárására és bemutatására az idegenforgalom fejlesztése érdekében.

A projektben a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Közhasznú Nonprofit Kft., az eszéki Gaudeamus oktatási intézmény és a Magyar Gasztronómiai Egyesület működik együtt.

A programgazdák munkájuk során felmérték a két ország együttműködéssel érintett településeinek turisztikai értékeit, és megkezdték a gasztronómiai élményútvonalak kialakítását is.

1_1.jpgFotó: Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft.

Az Aktív Gasztronómia útvonal állomásai a változatos tájakat átszelő Pécs-Eszék kerékpárút mentén helyezkednek el, így a sport szerelmesei is könnyedén hódolhatnak szenvedélyüknek, miközben jobbnál jobb ételkülönlegességekkel kényeztetik magukat. A rengeteg ökoturisztikai látványosság mellett felfedezhetik Dél-Baranya és a határ közeli területek speciális, helyi alapanyagokból készülő egyedi fogásait, így még a szendvicskészítéssel sem kell bajlódni indulás előtt. Betérhetnek igazi magyar csárdákba, falusi vendégházakba, exkluzív éttermekbe vagy kipihenhetik az út fáradalmait egy pohár minőségi bor társaságában.

2_1.jpgFotó: Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft.

A Vadregényes ízek éttermei  - ahogy az a nevükben is benne foglaltatik - vadregényes tájakkal várnak minden látogatót erdő mélyén megbújó panziókban, mesebeli tájakon. Helyi vadakból és egyéb a helyi rengetegekben megtalálható vegyszer és adalékanyag mentesen termesztett alapanyagokból készített ínycsiklandó fogásokkal kedveskednek vendégeik számára. Messze a város zajától érintetlen tájakon barangolva pihenhetjük ki a hétköznapok fáradalmait, miközben a legkülönfélébb helyi specialitásokból válogathatunk kedvükre. Az ételeken kívül számos érdekes programmal és a mindennapok során is hasznosítható tippekkel teszik számunkra feledhetetlenné a vendégházak lakói az itt eltöltött időt.

hatarmenti-hu.jpgFotó: Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft.

A Határmenti gasztronómia útvonalán barangolhatunk Baranyában a határon innen és túl a legkülönlegesebb helyi specialitások társaságában. Csodálatos tájak és különleges ételek várják mindazokat, akik ellátogatnak a Dél-Dunántúl e rendkívüli térségébe. Hosszú séták az erdei levegőn, kalandokkal teli túrák a hegyekben és helyi ihletésű eredeti ételek teszik feledhetetlenné az itt töltött időt. Mindezek mellett megismerkedhetünk az állattartás fortélyaival, megtanulhatjuk a házi sajtkészítés csínját-bínját és új megvilágításba kerülhet a kerti gyomok létezésének értelme is.

3.jpgFotó: Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft.

A Természet Ízei útvonalon végighaladva megismerkedhetünk vegyszeres kezeléstől mentes növényi és állati alapanyagokból készült, újragondolt és hagyományos ételekkel egyaránt. A helyi termelők ételkülönlegességein és a káprázatos tájakon túl rengeteg élmény várja mindazokat, akik szeretnék néhány új tippel felfrissíteni a receptkönyvüket.

Van egy tippünk azoknak is, akik most nem mozdulnának ki hosszabb időre!

A Pannon Flavours magyarországi információs pontja egy kóstoltatással egybekötött ebédre hív, a Természet Ízei jegyében. A 2015. október 9-én, pénteken 12 órakor kezdődő találkozó (Susogó Étterem - Pécs, Szőlő u. 54.) keretében bemutatásra kerül a határmenti térség természet ízeit feltáró gasztronómiai élményútvonala.

SAVE THE DATE:
Pannon Flavours - Természet Ízei kóstolással egybekötött bemutató
2015. október 9. 12.00
Pécs, Susogó Étterem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr1007906244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása