Nyugalom és harmónia erdei környezetben

2014. május 08. 10:00 - Dél-Dunántúl

Friss levegő, madárdal, nyugalom, finom ételek, csodás erdők, kirándulás – sokan vágynak ilyen idilli környezetre, ahol pihenhetnek, eltávolodhatnak a város lüktetésétől, zajától.

meszkemence_02.JPG

Baranya megyében nem kell sokáig keresgélnie annak, aki kényelmes, színvonalas erdei szállásra vágyik: a Mecsekerdő Zrt. vendégházai Kövestetőn, Mészkemencén, Nagymátén és Sasréten, turistaházai Orfűn és Sikondán vagy ifjúsági szállásai Sásvölgyben és Sasréten valamint kulcsosházai mindenki előtt nyitva állnak.

Mecsekerdő Zrt.:
A Mecsekerdő Zrt. Baranya megye erdeinek 50%-át kezeli, tartamos erdőgazdálkodással. Ennek lényege: a természet folyamataira alapozva gyarapítja az erdő fakészletét úgy, hogy a törvény szigorú előírásai szerint az állam által megszabott feladatot hajtja végre. A társaság Baranya megye legnagyobb vadgazdálkodója is egyben, vadállományuk évente mintegy 2200 nagyvad elejtését teszi lehetővé.

sasret_01.JPG

A házak környékén a vendégek akár gyalogszerrel is bebarangolhatják a Mecsek és a Zselic gyönyörű tájait, a tanösvényeken megismerhetik a környék természeti értékeit, nevezetességeit, utazhatnak kisvasúton, lovaskocsin, biciklin. A világ e csendes zugaiban – ahol jobbára még térerő sincs – az erdőben lévő szálláshelyek kellemes, nyugodt pihenést biztosítanak, de rendezvények, konferenciák megtartására is lehetőséget kínálnak.

turizmus_nagymatec_nagy_1.jpg

A falak száztíz évesek, ám a berendezés és a felszerelés vadonatúj – tavaly nyáron adták át a Zselic dombjai között található, a Biedermann család egykori vadászkastélyából kialakított Sasrét Vendégházat. Az alternatív energiát is felhasználó épületben a családok és a bakancsos turisták is megtalálják az igényeiknek megfelelő szálláshelyet. A kényelmet a gondosan berendezett szobák mellett a hatalmas terasz, jakuzzi és a szauna biztosítja. A természeti látnivalókat a 113 éves Almamellék-Sasrét nyomvonalú erdei kisvasúton is élvezhetik a turisták.

p0018198.jpg

Fenyveslabirintus, lőszimulátor valamint frizbi pálya – több mint húsz játékelem mellett ezekkel is várja az aktív kikapcsolódást keresőket az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a pécs-árpádtetői Mecsextrém Park. Az „óriás játszótér” egyik nagy slágere az igazán bátrak számára megépített egy kilométeres erdeibob-pálya, de az adrenalinfüggőket a fák között átívelő alpesi kötélpálya, a tiroli csúszópálya, a nyolc méter magas meredek mászófal, gokartpálya, az űrhajósok kiképzésénél használt 3D karika is várja. A kicsiknek készült a pókhálóra hasonlító kötélpiramis, az ügyességi elemekkel tarkított 40 méter hosszú szabadtéri kalandvár, a beltéri játszóház valamint az odú-tanoda. A Mecsextrém Park jelentős területe akadálymentesített és a játékok egy része mozgáskorlátozottak számára is használható vagy használhatóvá tehető.  Szombatonként Fürge Nyúl térképes ügyességi versenyt rendeznek a gyerekeknek, a jelesebb napokon pedig külön családi program várja a látogatókat.

Mecsekerdő_GAB_5192.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr866127149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása