Március a Barlangok Hónapja!

2015. március 11. 10:00 - Dél-Dunántúl

Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ráadásul a látogatók tartalmas programokon, szakvezetéseken juthatnak sok hasznos információhoz. A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang, a Tettyei Mésztufa-barlang és az orfűi Mészégető-források barlangja.

A hónap folyamán az Abaligeti barlangba 20%, a Tettyei Mésztufa-barlangba 10%-os kedvezménnyel léphetnek be a látogatók.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság izgalmas programokkal is színesíti a Barlangok Hónapját.

osztalykirandulas_a_duna-drava_nemzeti_parkban_pecs_tettyei_mesztufa_barlang_latnivalok_komlos_attila_sarkany_a.jpgTettyei Mésztufa-barlang bejárata (fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság)

Március 14-én délelőtt 10 órakor az érdeklődők szakvezetés keretében ismerkedhetnek meg a Tettyei Mésztufa-barlanggal, majd a megújult Pintér-kert Arborétum is kitárja a a kapuit. A program időtartam kb. 2-3 óra.
A részvételi díj felnőttek részére 800 Ft, 14 éves korig 550 Ft, míg a diákigazolvánnyal rendelkezőknek 600 Ft/fő.
Fontos tudnivaló, hogy előzetes bejelentkezés szükséges, ezért legkésőbb a március 13. 12 óráig jelentkezzünk a 30/377-3388-as telefonszámon!

abaliget_abaligeti_cseppkobarlang_latnivalok_horvath_gabor_barlangbelso_i_resized.jpgAbaligeti barlang (fotó: Magyar Turizmus Zrt. fotóarchívuma)

Az ezt követő hétvégén, március 22-én, vasárnap a közkedvelt "Manótúrákra" kerül sor az Abaligeti barlangban délelőtt 10, illetve 12 órai indulással. A 2 órás túra során egy denevérfi kalauzolásával ismerkedhetnek meg a gyermekek a barlangok keletkezésével, az Abaligeti barlang különleges cseppköveivel, a barlangi élőlényekkel és a föld alatti rejtett világgal.
A részvételi díj felnőttek részére 1.250 Ft, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 1.000 Ft. A jelentkezési határidő március 20., déli 12 óra! Előzetes bejelentkezés: 72/498-766

default.jpgMészégető-források barlangja (fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság)

A hónap utolsó szombatján, azaz március 28-án indul a Kalandtúra a Mészégető-források barlangjában! A "vad" barlang szakképzett vezető kíséretében, mintegy 400 méter hosszan vezeti a látogatót. A túra délután 14 órakor kezdődik, és csak 14 éven felüliek vehetnek rajta részt! A részvételi díj 5.300 Ft, és előzetes bejelentkezés itt is szükséges, hiszen a túrán egyszerre maximum 8 fő vehet részt! Jelentkezni lehet a 30/525-4351-es telefonszámon!

Márciusban a nemzeti park barlangjai tárt karokkal várnak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr37254469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása