Parádés „termés" az idei ZeneSzüreten

2012. október 02. 15:22 - Dél-Dunántúl

3tenor.jpg

A puttonyban izgalmas zenei csemegék, ősbemutatók, fantasztikus koncertek várják a klasszikus zene szerelmeseit október 1-7. között Pécsett. Az idén második alkalommal megrendezendő fesztivál látogatói csodavilágba csöppenhetnek, ha szeretik a komolyzenét, ha nem- élmények nélkül biztosan nem térnek haza. A szervező Filharmónia Dél-Dunántúli Nonprofit Kft. latba vetette sok évtizedes tapasztalatát, kapcsolatait és olyan hetet ígér nekünk, amit kár volna kihagyni!Az esti nagy koncertek jó része az EKF évében felépült- Európában is kiváló akusztikájáról híressé vált - Kodály Központban lesz hallható.


Ízelítő a programokból:

október 3. A mi Három Tenorunk: Kiss B. Attila - Liszt díjasHorváth IstvánMészáros János Elek a 2012 évi tehetségkutató, a Csillag Születik nyertese

október 4. Bánky József, a Cziffra György-díjas kiváló pécsi zongoraművész az idén 150 éve született francia mester legnagyobb zongoraciklusának mind a 24 darabját ismét megszólaltatja, az általa megtartott 1962-es pécsi bemutató 50.évfordulóján.
Orfeo Zenekar (korhű hangszereken). Malcolm Bilson a zeneszerető közönség számára is csak ritkán hallható hangszeren, a fortepianon játszik. Október 6-án Szutrély Katalinnal közös kamarakoncertje is hallható lesz majd a fesztiválon.

október 5. Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai és Fischer Iván által válogatott gyerekszereplők a frissen színre állított Britten gyermekoperát, a Noé Bárkáját mutatják be a ZeneSzüreten.
Este, a Kodály Központ színpadás Ilya Kondratiev, a tavalyi Nemzetközi Liszt Ferenc zongoraverseny 2. helyezettjének kamarakoncertje nemcsak a fiatal előadó virtuozitása miatt lesz izgalmas, hanem mert 3 ifjú zongoristának is lehetőséget adunk, hogy a Kodály Központ zongoráján és színpadán megcsillanthassa tehetségét.

október 6. A Liszt Ferenc Kamarazenekar

október 7. A Bazilikában egy különleges hangszerpárosítást hallhatnak: Wolfgang Kogert orgona,Nikola Djoric harmonika.

Itt mindenki jól érezheti magát: kortárs művészek kiállítása, a bárzongorista verseny győzteseinek játéka, a filmklub, ahol a jó filmek közös tulajdonsága, hogy klasszikus zenei betéteket hallhatunk, Déli zongoraszó, Zenecsapda- interaktív színházi program és még sok érdekesség, meglepetés várja a Fesztivál alatt Pécsre látogatókat!

További információ: www.zeneszuret.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr74815913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása