A Zsolnay Kulturális Negyed e heti programjai

2013. február 12. 10:00 - Dél-Dunántúl

Február 14-én a Zsolnay Kulturális Negyedben Bálint-napi „szerelem-csütörtökre” várják a Pirogránit koripályára azokat a jegyespárokat, akik tervezik a házasságot, és azokat, akik elhatározták, hogy örök hűséget fogadnak egymásnak. 16 órától „Szívküldi” kívánságműsor DJ Fidóval, 17 órától Mondd el korcsolyában! Mondjuk együtt! – össznépi esküvői ceremónia korcsolyában vagy anélkül, 18 órától egy hivatalos polgári esküvői szertartás celebrálása.

kero_verseny.jpgA Zsolnay Kulturális Negyedben szervezte meg idén hagyományos tanulmányi versenyének döntőjét a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola. A nyolcadikos diákoknak szóló, többfordulós megmérettetés legjobbjai fődíjként maximum pontszámot kapnak az intézmény szóbeli felvételi vizsgáján. Február 9-én 11 diák nyert így gyakorlatilag garantált felvétel az iskolába.

Az évek óta megrendezett, online és terepen zajló versenyre a turizmus iránt érdeklődő, és a szakközépiskolában továbbtanulni szándékozó nyolcadikosokat vártak. A korábbi fordulókban Magyarország és Európa turisztikai látnivalóiról kellett feladatlapot kitölteni a versenyzőknek, de írtak fogalmazást is a baranyai svábokról.  A döntőben Pécs, Baranya és a Zsolnay-örökség volt a fő téma, valamint a diákok szülőhelyének turisztikai bemutatása.
 
A verseny előzménye, hogy tavaly decemberben együttműködési megállapodást kötött az oktatási intézmény és a ZsÖK. Ennek értelmében Zsolnay Kulturális Negyedben és a világörökségi helyszíneken a diákok turisztikai gyakorlaton vehetnek részt, tapasztalatot szerezhetnek és „élesben” is kipróbálhatják az elméletben tanultakat, kezdve az idegenvezetéstől a múzeumpedagógiai foglalkozásokig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr115074328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása