Erdészetek programajánlatai a hosszú hétvégére

2013. március 11. 09:00 - Dél-Dunántúl

Ébrednek víg rügyek
tavasz úrfi száguld
zsendülnek zöld füvek
a szél meg csak ámult.

Tavasz jár az erdőn,
gímszarvasok nézik
ígéretet keltőn
hogyan nő az égig.
Felhők gomolyognak
friss üdítő zápor
tavasz lesz maholnap
eljön az magától.
/Juhász László: Tavaszváró/

gemenc_logo.png

Gemenc Zrt.

Nagy családi kirándulást szervez a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja Gemenc csodálatos árterében.

Családi kirándulás keretében ismerkedhetnek meg a gemenci erdő kikeletet váró különleges világával mindazok, akik 2013. március 16-án, szombaton részt vesznek a „Tavaszváró Gemenc” című ökoturisztikai rendezvényen.  A kirándulók az erdei kisvasút segítségével jutnak el a Bárkarakodó rétig, ahol szakvezető kíséretében indulnak gyalogosan túrázni. Megtekintik az ébredő erdő holtágait, tavaszi rétjeit, majd Lassiba érkeznek, ahol pogácsa és forró tea várja a megfáradt turistákat. Ezután közösen megtekintik a gemenci pákászok eszközeit bemutató Halászati Kiállítást is. A túravezetők azt javasolják, hogy a kirándulók, lehetőség szerint, hozzanak magukkal meleg, vízálló túraruházatot, gumicsizmát, vagy vízálló túrabakancsot és esőkabátot. Javasolt felszerelés a fényképezőgép és a távcső. A kiránduláson csak előzetes bejelentkezést követően lehet részt venni.
Részvételi díj: gyerekeknek 1.200 Ft, felnőtteknek 2.500 Ft
További információ és jelentkezés a 74/491-483-as telefonszámon, az okocentrum@gemenczrt.hu e-mail címen, vagy a www.gemenczrt.hu internetes oldalon.

kaszo_logo.jpgHM Kaszó Zrt.

A HM Kaszó Zrt. 2013. március 15-én az erdőgazdaság területén vezetett túrát hirdet, amelyre minden kedves kirándulót szeretettel várnak! A kirándulásról visszatérve meleg étel várja a résztvevőket!
Indulás: 10 órakor a Kaszó recepciótól
Részvételi díj:
6 éves kor alatt ingyenes
6-14 éves korig 1.000 Ft
14 éves kor felett 1.500 Ft
Csoportoknak 10 fő felett 10% kedvezmény, 20 fő felett 20% kedvezmény
A kirándulásra előzetes bejelentkezés szükséges: 2013. március 13. 12 óráig a czigany.judit@kaszort.hu e-mail címen!
További információ és részletek a 82/445-818-as telefonszámon, az info@kaszort.hu e-mail címen, vagy pedig a www.kaszort.hu internetes oldalon.

"Somogy zöld szíve" csomagajánlatot is összeállított a hosszú hétvégére elutazni vágyóknak a 2013. március 14-17. közötti időszakra, melynek részletei a www.kaszort.hu weboldalon megtalálhatók!

Mecsekerdő_logó.jpgMecsekerdő Zrt.

A Mecsekerdő Zrt. két külön programmal is megörvendezteti a hosszú hétvégén kirándulni, aktív időtöltésre vágyókat!
Március 15-én és 16-án kirándulást szervez a bőszénfai szarvasfarmra. A program reggel 9 órakor indul az almamelléki kisvasút állomásáról a kisvonattal Sasrétre. A vonatozást egy gyalogútra követi Bőszénfára, ahol a farmlátogatás során a látogató megismerheti és megsimogathatja az ott élő állatokat, lehetőség lesz traktorozásra és lovaskocsikázásra is. A különleges falatokra vágyókat a farm Zselicvad Étterme várja. Ebéd után indulhat is vissza a túra Sasrétre, majd kisvonattal Almamellékre.
További információ a kisvasut@mecsekerdo.hu e-mail címen, a 73/514-02-es, vagy a 70/296-7477-es telefonszámon kérhető.

Március 15-én, az év első hosszú hétvégéjén téli álmából ébred Pécs-Árpádtetőn a Mecsextrém Park! Új attrakcióként lőszimulátor, fenyves labirintus, frizbi pálya, mezítlábas tanösvény és szombatonként "Fürge nyúl" térképes ügyességi verseny várja a gyerekeket és a lelkes mozogni vágyó felnőtteket! További információ a www.mecsextrem.hu internetes oldalon, valamint a 72/515-927-es telefonszámon kérhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr615119408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása