Kinőtte magát a pécsi lakatfal

2013. március 19. 09:36 - Dél-Dunántúl

lakat.jpgPécs egyik legnépszerűbb látnivalója a belvárosban található lakatfal, amelyről az a legenda járja, hogy azok a párok, akik lakatot kattintanak a rácsra, örökké szerelmesek maradnak.

A szerelmesek hamarosan új helyen hagyhatnak majd emléket Pécsett, mivel a mostani fal teljesen kinőtte magát. Nem először történik mindez: 2010-ben egy második lakatfalat is felavattak, hozzáépítve az eredetihez, de lassan már ez utóbbi is betelik. A két helyszínen mintegy tízezer lakat lóg.

A pécsi önkormányzat emiatt a Pécsi Tudományegyetemmel közösen egy új lakatfal kialakítására írt ki pályázatot, főként a pécsi egyetemisták ötleteit, terveit várják, a beadási határidő április 8-a. A győztes pályázat kivitelezését, vagyis az új lakatfal elkészítését a fémgyártással is foglalkozó pécsi Matro Kft. vállalta, az átadást az idei POSZT idején tartják majd.
(Forrás: BAMA)

Szólj hozzá!
Címkék: lakatfal Pécs POSZT

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr565144822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása