Aranyszalagos jelölt a Zselicvad!

2013. április 11. 11:26 - Dél-Dunántúl

Aranyszalag-3.jpgA Magyar Gasztronómiai Egyesület április 7-én tartotta éves találkozóját, ahol megalapították az Aranyszalag Minőség tanúsítványt, amelyet a valóban kiváló minőségű hazai termékek kaphatnak majd meg. Az Aranyszalag a francia Label Rouge minőségi rendszer magyar párja. Ez egy minőségbiztosítási rendszer és a tanúsítás célja, hogy mind a termelők, mind a fogyasztók számára egyértelműen jelezze, hogy mi számít kiemelkedő minőségű gasztronómiai terméknek.

Az Aranyszalag esélyesek értékelésére az ország legjobb séfjeit, konyhafőnökeit kérte fel az egyesület. Ki más tudhatná náluk jobban, hogy mi is az igazi minőség, mely ételalapanyagok a legkiválóbbak? Az egyesület jóvoltából az első kilenc jelölt már megvan:

    Bőszénfa_KE EC Vadgazdálkodási Tájközpont_Nagy János_húskészítmény_WU0Z6386.JPGa Zselicvad (Bőszénfa) prémium jelzésű vadhúsai,
    a bajai Tetrabbit szabadtartású nyulai,
    a kisvárdai MasterGood szabadtartású csirkéi,
    a Gódor András levegőn szárított mangalicasonkája,
    a Rózsavölgyi Csokoládé (Venezuela Carenero),
    a Kiss család bezdáni paprikája,
    a Brunner méhészet mézei,
    a Balla Enikő és Molnár János kecskesajtjai.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr605216568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása