Múzeumok Éjszakája - Dél-Dunántúlon is!

2013. június 17. 13:15 - Dél-Dunántúl

7324111121053547__muzeumok_ejszakaja_orszagszerte.jpg2003-ban kezdődött, azóta évről évre megrendezik a nagy sikerű Múzeumok Éjszakája című kulturális programot. A rendezvény időtartama alatt rendhagyó nyitvatartási időben várják az érdeklődőket a részt vevő múzeumok. Ilyenkor szó szerint más megvilágításba kerülnek az egyes tárlatok. A kulturális esemény ebben az esztendőben 2013. június 22-én várja a késői látogatókat.

Az elmúlt tíz év gyakorlatához hasonlóan 2013-ban is érdekes, látványos programokkal találkozhatunk a múzeumlátogatások során. A Múzeumok Éjszakája az egész országra kiterjedő program, így országszerte több város kiállításait, múzeumait kereshetik fel az este, éjszaka során.

közvilágítás2.jpgPécsen, a Zsolnay Múzeumban a kiállítás megtekintésén kívül gyerekprogram (dekoráció festése, játékok) is várja az érdeklődőket, a Vasarely Múzeum, a Mecseki Bányászati Múzeum rendhagyó tárlatvezetéssel kedveskedik.
A Múzeum Galériában megismerhetjük a középkori kanonoki pincék titkait - a föld alatti sétához zseblámpa is szükséges!
A Csontváry Múzeumban sanzonest lesz Karády Katalin legszebb dalaival, a Modern Magyar Képtárban sminkmesterek várják a látogatót, akik filmcsillagok ikonikus sminkjeit készítik el a helyszínen, portréfotózással.
A Néprajzi Múzeum kézműves foglalkozásokkal, a Természettudományi Múzeum különböző előadásokkal csábít, a Várostörténeti Múzeum programjai a "török félhold alatt" zajlanak: keleti hastáncbemutató színesíti a programot. Az est fénypontjaként fáklyás felvonulás indul a Jakab-hegyre, ahol a Szablcsi Honfoglaló Hagyományőrzők bemutatója várja a megfáradt vándorokat.

És a programoknak még nincs vége! A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan Pezsgőpince látogatás pezsgőkóstolással, veterán, klasszikus járművek kiállítása, a világörökségi helyszíneken az ókori világ atmoszférája csábít sétára.

Továbbindulva Pécsről Pécsvárad hívogat : Szent Iván éjszakáján a bátrak egy furfangos körútra indulhatnak a városi kiállításokhoz, végállomás a vár. Itt zseblámpás várlátogatással, a természet boszorkánykonyhájával, a palota fényfestésével, tűzugrással, tánccal, muzsikával ünnepelik a legrövidebb éjszakát.

A rendezvényen résztvevő múzeumok listája <<<INNEN>>> letölthető.

5.jpgÉs még egy izgalmas különlegesség a Múzeumok Éjszakájának programjából!


Tárlatjáratként működő kabrió autóbusz szállítja az utasokat a belvárosi ókeresztény emlékhelyek és a Zsolnay-negyed között szombaton Pécsen, a múzeumok éjszakája rendezvénysorozat keretében.
A busz 20 órától minden egész órában a Cella Septichorától, 20 óra 30 perctől minden óra 30-kor a Zsolnay-negyed Ledina kapujától indul.
Az este folyamán kigyúlnak a Zsolnay-mauzóleum kandeláberei, az érdeklődőket fáklyás fényösvény vezeti és kamaramuzsika fogadja a különféle helyszíneken.
A ZSÖK a múzeumok éjszakáján a helyszínekre kedvezményes belépést biztosít. A bábmúzeumba 200, a galériákba 300 forintért, a többi kiállítóhelyre 500 forintért lehet jegyet váltani. Nyolc helyszín csomagára 2000 forint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr405365569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása