Éjszakai sárkányhajózás Orfűn!

2013. július 15. 10:00 - Dél-Dunántúl

sárkányfej.jpg

OrfűFitt Éjszakai Sárkányhajózás – Július 20.

A sárkányhajózás története
A Sárkányhajó sportág Dél-Kínából származik. Több mint 2000 éves története Qu Yuan legendájához kapcsolódik. Qu Yuant a kínaiak által szeretett költőt és államférfit hamis vádak alapján hazaárulással vádolták és száműzték. A korrupt Chu Királyság Kormánya elleni végső tiltakozásaként a Mi Lo folyóba vetette magát. A halászok azért versenyeztek, hogy megtalálják a holttestét, mielőtt a halak felfalják, doboltak, lapátjaikkal ütötték a vizet, hogy eltereljék azokat. Innen ered a hagyomány és Kínában azóta is minden évben megtartják a sárkányhajó ünnepet, amely nemcsak vízi versenyt, de hatalmas ünnepséget, színpompás felvonulást is jelent.

Mi az a sárkányhajó?
A sárkányhajó egy olyan speciális, hagyományos terv alapján megépített 12,5 m hosszú kenu típusú hajó, melyet elöl sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszít.
A versenyeken 18-20 lapátos két oldalt arccal előre ülve egytollú kenu lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtja előre a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve elől foglal helyet, a kormányos pedig hátul a hajó farában áll és a rögzített kormánylapáttal kormányoz.
Az eddig leírtakból is kiderül, hogy a sárkányhajózás egy olyan közösség teremtő és fejlesztő sport, amelyben egyszerre, egy célért több mint 20-an küzdenek.

Sárkányhajó a tavon.jpg

OrfűFitt Jurtatábor
Az OrfűFitt Jurtatábor tavalyi évben épült különleges szálláshely, mely a hagyományt és korszerűséget tükrözi. Egyedi hangulatú kazah jurtáink egyedi élményt nyújtanak, míg a modern vizesblokk, konyha, tűzrakóhely és saját stégünk biztosítják a kényelmet.
Táborunkban 9 darab, öt ágyas kazah jurtában és a nagy közösségi jurtában találatnak szállást a hozzánk érkező vendégek. Minden sátor fa padlós, szőnyegekkel borított, világítással, elektromos csatlakozással ellátott. A kisebb sátrak ágyakkal, asztalkákkal, kisszékekkel és szekrénnyel felszereltek.
A táborhoz modern vizesblokk tartozik meleg vizes zuhanyzóval, angol wc-vel. A kiszolgáló épületben található egy főzőfülke is, mely tányérokkal, poharakkal, gáztűzhellyel felszerelt. E mellett az épületben hangulatos büfé is üzemel, amely a megszokott italok mellett helyi specialitásokkal várja a felfrissülni vágyókat. Az udvarban tűzrakóhely biztosít lehetőséget a tábortüzezéshez, bográcsozáshoz..
A táborkaputól 20 méterre található stégünkön napozhatnak, horgászhatnak látogatóink, és innen indíthatják tófelfedező vízitúráikat a vizes sportok kedvelői.

Éjszakai Sárkányhajózás
Aki kipróbálja a sárkányhajózást, az meg is szereti. Orfűn, a Pécsi-tavon gyönyörű környezetben lehet hódolni ennek a sportnak. Éjszakai sárkányhajózás még különlegesebb élményt nyújt, meg lehet csodálni a tavat az éjszakai fényeknél. Felejthetetlen, ahogy a színesen kivilágított hajók az elcsendesült tó éjszakai neszei közt siklanak. Ezt próbálhatják ki az OrfűFitt Jurtatáborban július 20-án szombaton.
Az éjszakai sárkányhajózás kedvezményes részvételi díja 990 Ft / fő.
Jelentkezni lehet: orfufitt@gmail.com, 70/40-82-398, www.facebook.com/OrfuFittTabor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr245401627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása