A "pécsi turizmus" a legnépszerűbb!

2013. július 29. 10:48 - Dél-Dunántúl


IMG_3602.jpg
A felsőoktatási felvételi ponthatárok megjelenésével párhuzamosan több elemzés is napvilágot látott a szakok népszerűségéről. A felsőoktatási szakképzések megújult rendszerében hatalmas siker a Pécsi Tudományegyetem számára, hogy a vidéki képzések közül a legtöbb hallgatót a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (FEEK) által meghirdetett turizmus-vendéglátás szakképzés vonzotta.
hirdetés

A kar oktatási tevékenységének a kulturális turizmus hagyományosan részét képezte, önálló szakképzés keretében három éve foglalkoznak az idegenforgalommal.

Újszerű az a kezdeményezés, amely során a hallgatók számára féléves szakmai gyakorlat keretében az Amerikai Egyesült Államokban biztosítanak gyakorlati lehetőséget. A turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés hallgatói közül évente 1-3 fő komoly kiválasztási folyamatot követően kerülhet be abba a programba, amely során hivatalos munkavállalási vízummal vehet részt az USA keleti partján működő éttermek napi munkájában. A gyakorlati programba ebben a formában első alkalommal a 2013/2014-es tanévben lehet jelentkeznie a FEEK-es hallgatóknak.

16.w!300.h150.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr835431726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása