Igazi szarvasbőgés hallgató túrák lovasfogattal, kisvasúttal a Gemenci erdőben!

2013. augusztus 26. 10:00 - Dél-Dunántúl

gemenci szarvasbőgés 1.JPG

A Gemenc Zrt. szakemberei izgalmas túrákat vezetnek Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében szarvasbőgés idején.

Gemenc rengetegének különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a Gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget.

2013. augusztus 30-án (péntek), 31-én (szombat), szeptember 6-án (péntek), 7-én (szombat), valamint 13-án (péntek) és 14-én (szombat) az erdőgazdaság részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy trófea bemutatót, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza az Ökoturisztikai Központba.

A szarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is. A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja a programon való részvétel.

JELENTKEZÉS ÉSTOVÁBBI INFORMÁCIÓ:    
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: +36 (74) 491-483
okocentrum@gemenczrt.hu
www.gemenczrt.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr755470584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása