Befejeződött az Oroszlánszív-projekt!

2013. augusztus 29. 10:00 - Dél-Dunántúl

szigetvar1_432_20110517131831_992.jpg

Szombaton ünnepélyes keretek között zárult Szigetváron a belvárosrehabilitációs program: az egész napos eseménysorozat legfontosabb programpontja a megújult, továbbépített Vigadó átadása volt.

Kolovics János polgármester az egy esztendeje folyó beruházás ünnepélyes zárásán szombaton elmondta: a történelmi belváros megújulásával látványosabbá vált Szigetvár, a beruházással erősödik a város kistérségi központi szerepe, valamint komfortosabbá vált a szigetvári polgárok számára: megújult a város főtere, a Zrínyi tér, valamint díszburkolatot raktak le a városmag közterületein, új utcabútorokat és dísznövényeket is elhelyeztek. Korszerűsítették a közvilágítást, új parkolók létesültek, kicserélték a közművezetékeket.

A munkálatokra 613 millió forintot költöttek hazai és uniós forrásokból.

A Makovecz Imre által tervezett kulturális központ (Vigadó) munkáinak befejezésével megújult az épület színházterme, amely Kolovics János szerint tökéletes helyszín kulturális rendezvényekre és szabadidős tevékenységre is. Infrastrukturális fejlesztések is megvalósultak, így új felszereléseket is kapott az épület, melyben így igazi közösségi tér került kialakításra.

Szombaton Szigetvár polgárai nyílt napon vehettek részt a Vigadóban: az intézmény bemutatásával, interaktív sétával, minden korosztály számára érdekes programokkal és látnivalókkal az épületen belül és kívül. A kulturális központ területén egyúttal színes programok is várták a látogatókat: a Vigadó szabadtéri színpadán drámajáték, várostörténeti előadás és néptáncbemutató szórakoztatta a nézőket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr575477553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása