Elhelyezték az Ős-Dráva látogatóközpont alapkövét

2013. október 31. 08:37 - Dél-Dunántúl

drava.jpg

Elhelyezték a több mint egymilliárd forintból épülő Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely alapkövét Szaporcán szerdán.

A község határában jövő augusztusban megnyíló létesítmény interaktív formában mutatja be a dél-baranyai Ormánság természeti, kultúrtörténeti értékeit és a helyi gazdálkodási hagyományokat. Lesz itt kilátótorony, hagyományos tájfajtákból álló gyümölcsös, fűszer- és gyógynövénykert, állattartó telep a térségre egykor jellemző állatfajtákkal, továbbá három tanösvény is, amelyek a gazdálkodás eszközeivel, a Dráva élővilágával ismertetik meg a látogatókat.

A látogatóközpont a 21. század követelményeinek megfelelően, magas színvonalon mutatja be a térség értékeit, a munkálatok 100 ezer hektárt érintettek, amely a védett területek 10, a Natura 2000 területek 5 százalékát jelenti.

További információ: www.osdrava.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr745607477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása