A Fülöp-szigeti gyerekeknek segít a Pannon Filharmonikusok!

2013. november 20. 10:00 - Dél-Dunántúl

index.jpg

A Pannon Filharmonikusok nemzetközi jó híre együtt jár azzal, hogy a zenekar társadalmi felelősségvállalása nem áll meg az országhatáron.  A társulatot mélyen megrázta a közelmúltban a Fülöp-szigeteken történt katasztrófa híre.

A Hayain néven emlegetett tájfun több ezer halálos áldozatot követelt, köztük sokan szülők, így megbecsülhetetlen azoknak a gyerekeknek a száma, akik egyedül maradtak, család, otthon és biztos menedék nélkül.

A Pannon Filharmonikusok csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány „Fogadj örökbe” programjához, melynek keretében a szervezet olyan támogatókat keres, akik egy éven keresztül havi 3 ezer forinttal segítik a segítségre szoruló, Fülöp-szigeteki gyerekeket.

A zenekar a következő három koncertjén, alkalmanként 100 db jegyet kínál 3000 Ft-os áron megvételre, és a jegyekből befolyt teljes összeget a Fogadj örökbe! programnak ajánlja fel, ezzel 25 Fülöp-szigeteki kisgyereket támogat egy teljes éven keresztül.

A Baptista Szeretetszolgálat a felajánlott támogatást elsősorban arra fordítja, hogy tiszta ivóvizet, orvosi ellátást, ruhát és rendszeres háromszori étkezést biztosítson a gyerekeknek. A következő lépésben segítik őket szüleik, hozzátartozóik megtalálásában, ezután következik az árván maradt gyerekek elhelyezése.

A koncertek, melyeken Fogadj örökbe-jegy vásárolható:
MÚZSA & SZEGEDIEK   2013. november 21., csütörtök 19 óra, Kodály Központ
ZENEKARI SZENVEDÉLY  2013. november 29., péntek 19 óra, Kodály Központ
EURÓPA & PFZ    2013. december 8., vasárnap 19 óra, Kodály Központ

A zenekar messzire szóló segítőszándéka nem új keletű, 2004-ben például a thaiföldi cunami áldozatainak megsegítésére adott ki a társulat „A víz” címmel egy CD-t, az értékesítéséből befolyt összeget pedig akkor az UNICEF juttatta el a rászorulóknak.

Támogató jegyek a Kodály Központ jegypénztárában vásárolhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr245643468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása