Az év Tourinform iroda fenntartója: Irány Pécs Turisztikai Információs és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

2014. február 04. 08:49 - Dél-Dunántúl

Az Irány Pécs turisztikai Nonprofit Kft., - akkor még TÉDÉEM PÉCS Turisztikai Nonprofit Kft. néven -2009 óta működteti fenntartóként a pécsi Tourinform irodát.  Ez a lépés jelentősen megváltoztatta a korábban Tourinform Baranya néven működő iroda feladatait, hiszen ettől kezdve főleg Pécsre fókuszálta tevékenységét.

43_lista.jpg

Az Irány Pécs Nonprofit Kft. pályázati forrásból több, az információszolgáltatás színvonalát javító szolgáltatást vezetett be. 2012-ben került sor a város főterén található iroda teljes belsőépítészeti felújítására, ennek eredményeképpen egy kulturált, vendégbarát és akadálymentes információs iroda jött létre.  Ez az átalakítás a szakma elismerését is megkapta: 2013-ban az Iránytű kommunikációs versenyen 2. helyezést ért el.

Szintén pályázati forrásból valósult meg az iroda kirakatában működő kivetítő, mely a nap 24 órájában szolgáltat friss információkat a városról, valamint az a 7 db érintőképernyős terminál, amely Pécs leglátogatottabb pontjain nyújt turisztikai információkat.

Az információszolgáltatás bővítése céljából a főszezonban információs pavilon működik a pécsi Székesegyház közelében.

0000028.jpg
Az iroda fenntartója többféle szakmai képzést is biztosított a munkatársaknak: a kollégák kommunikációs, nyelvi és akadálymentes szemléletformáló képzésen is részt vettek, melynek során elsajátították azt a tudást, hogyan fogadják a fogyatékkal élő vendégeket az irodában.  A Tourinform munkatársa az Év Tourinformátora díj ezüst fokozatát kapta meg, emellett 2013-ban a magas színvonalú információszolgáltatás elismeréseként a Magyar Turizmus Zrt. a kiemelt iroda kategóriába sorolta a pécsi Tourinformot.

2013 őszén indult el Pécs turisztikai mobilalkalmazása, a Visit Pécs. Az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. által pályázati finanszírozásból megvalósított alkalmazás Android és iOS platformra került fejlesztésre és ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, illetve  az Apple Storeból.

screenshot_2013-10-03-10-57-25.jpg

A három nyelven (magyar, angol és német) elérhető alkalmazás a város főbb látnivalóiról nem csupán tömör leírásokat és praktikus információkat tartalmaz, hanem lejátszható hanganyagot is. Az alkalmazás segít eligazodni a városban is, hiszen térképen megmutatja, miként tudunk eljutni az adott helyszínre, a Körülöttem funkció pedig az ún. kiterjesztett valóság technológiát használva azt is megmutatja, milyen látnivalók találhatóak körülöttünk. Emellett böngészhetünk a pécsi szállások, éttermek között, kereshetünk nekünk valót a pécsi aktuális programok közül, illetve a turisták könnyen megtalálhatják azokat az elfogadóhelyeket, ahol az Irány Pécs kártyával kedvezményeket kapnak.

109160.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr15798006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása