Pécs városa az UTAZÁS 2014 díszvendége

2014. február 21. 10:00 - Dél-Dunántúl

Pécs az idei évben 110 négyzetméteres standon képviseli a kultúra városát.

Zsolnay Fesztivál_lMG_0017.jpg

Magyarország egyik legrégebbi, műemlékekben is rendkívül gazdag településén számos látnivaló várja vendégeket, mely az elmúlt években komoly változáson ment keresztül. A pécsi stand tükrözi azt az innovációt és szemléletet, amely a város kulturális értékeinek megújítását is jellemzi.

A hagyományos Zsolnay motívumokat felhasználó, negyedívben meghajlított standelemek ötvözik a múlt és a jövő adta lehetőségeket. Átjárhatóságukban, valamint a változó tartalomra alkalmas felületükön a város 2000 éves múltja és gazdag programkínálata elevenedik majd meg. Pécs az a város, amely élményt ad a család minden tagjának, ahol jól érzik magukat a fiatalok, ahova a szerelmesek visszavágynak, s ahol a művészetkedvelők értéket találnak.

13O26A3078.jpg

A terek, épületek, fesztiválok megelevenedő képein és 3D túrákon saját magunk által irányítva járhatjuk körbe a város nevezetességeit, s ha már végképp feje tetejére fordítottuk a világot, egy-egy ízelítő program nemcsak virtuálisan, hanem a valóságban is felcsendül.

A 19 milliós kalandos történetű Apáti váza négy napig az Utazás Kiállításon a szemünk előtt „lebegve” hirdeti, hogy Pécs a múltjára építve továbbra is a fejlődés városa.

zsolnay váza.jpeg

Az évtized egyik legnagyobb iparművészeti szenzációja a 107 év lappangás után felbukkanó Zsolnay remekmű, amelyről úgy véltük, hogy végleg nyoma veszett. Ez a tárgy a magyar szecessziós kerámiagyártás csúcsdarabja. Monumentális méretével a legnagyobb szecessziós díszváza, a kisméretű vázák részletgazdagságával és eleganciájával kivitelezve.

Zsolnay Fesztivál_07IMG_4549.jpg

Hasonló kvalitású Zsolnay kerámia évtizedek óta nem szerepelt a nemzetközi műtárgypiacon. Most 4 napig az Utazás Kiállítás Pécs standján látható lesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr785821944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása