Felújította a kisnyárádi Keresztelő Szent János-kápolnát a Mecsek Egyesület

2014. július 09. 10:00 - Dél-Dunántúl

kisnyárád-külső.JPG

2010-ben a nagy esőzések következtében víz és iszap borította el a kisnyárádi kápolna belsejét, és mivel nem tisztították ki időben, vizesedni és rohamosan pusztulni kezdett az épület. A Mecsek Egyesület felvállalta a kápolna felújításának munkáit, amit idén fejezett be.

Június 28-án, szombaton nyílt túrát vezetett a Mecsek Egyesület a kisnyárádi Keresztelő Szent János-kápolna szentelésére, avatására. A virágokkal feldíszített épület előtt Ripszám István, a Mecsek Egyesület ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy azelőtt június 24-én tartották Kisnyárádon az Iván-napi búcsút, és ilyenkor az év leghosszabb napján zenés körmenettel zarándokoltak ide a kápolnához. Horváth Sándor helyi plébános örömét fejezte ki amiatt, hogy ismét felélednek a hagyományok, ha megújulnak a településeken kívüli egyházi létesítmények, majd megszentelte a kápolnát a mintegy száz érdeklődő túrázó jelenlétében.

kisnyárád-belső.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr86458033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása