Dózsa György, a nép fia!

2014. július 10. 10:00 - Dél-Dunántúl

elmenybirtok_eloadas (Medium).jpg

A Puchner Birtok, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház bemutatja a Dózsa György féle parasztfelkelés 500. évfordulójának tiszteletére a Dózsa György, a nép fia című családi musical előadást.

A produkciót 30 lovas szereplővel és 50 gyalogos szereplővel mutatják be júliusban és augusztusban, fergeteges látványelemekkel, pirotechnikával, nagy lovas csatákkal, lovagi tornákkal. A műsor 2 x 50 perc izgalmat és lenyűgöző látványt ígér, rengeteg meglepetéssel, mely garantálja a színvonalas szórakozást és kikapcsolódást felnőtt és gyermek vendégeinknek egyaránt.

elmenybirtok_eloadas (2) (Medium).JPG

Zene: Mészáros László
Szöveg: Pintér Tibor
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: ifj. Nádasdy András és Patuzzi Mónika

Dózsa György székely származású lovas katona, aki rettentő kalandos módon  királyi és egyházi parancsot megszegve, a magyar urak, azaz a feudális elnyomás ellen szervez parasztokból hadjáratot, melynek a vége természetesen tragédiába torkollik, hiszen kivégzik,

“De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz... úgy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!”

Az előadás rengeteg izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára, akik a Dél-Dunántúlon egy újabb egyedülálló produkciónak lehetnek tanúi. Dózsa György személyisége, parasztokból álló kaszákkal, kapákkal harcoló „katonái”, a táncosok színes forgataga lélegzetelállító show műsorral és látványos csatajelenetekkel ejtenek minket ámulatba. Küzdelem egy török basával, a család és a nép védelmezésének fontossága, egy a magyar nép hőseiről szóló megemlékezés kereteibe zárva. A történelem egy újabb részlete, melyben fülbemászó dallamok, kacagtató és csöppet sem vicces csatajelenetek váltják egymást. Egy kicsik és nagyok számára is üzenetet hordozó történet.

elmenybirtok_eloadas (4) (Medium).JPG

Szereposztás:
Dózsa György – Pintér Tibor
Báthory - Buch Tibor
Dózsa Gergely - Balogh Máté / Bencze Sándor
Pap - Várfi Sándor
Dózsa György felesége - Békefi Viktória
Dózsa György fia - Bakos Attila
Ulászló király - Bencze Sándor / Balogh Máté
Bíboros - Kaszás Géza
Báthory Felesége - Szabó Dorottya
Lovas futár - Mohácsi Márk
Török Szultán - Takaró Kristóf
Halálasszony - Papadimitriu Athina

elmenybirtok_eloadas (1) (Medium).JPG

Jegyrendelés: + 36 72 459 546
Részetek: http://elmenybirtok.hu/programok/dozsa-gyorgy-a-nep-fia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr836458065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása