Egy kis pécsi zene

2014. december 03. 10:00 - Dél-Dunántúl

Idén ősszel - készülve Pécs 2015-ös egyik legnagyobb eseményére, az Europa Cantat 2015 fesztiválra újabb kezdeményezés vette kezdetét "Egy kis pécsi zene" címmel. A Városháza erkélyén eddig 12 alkalommal csendültek fel Pécs hangjai, hogy élő szobrot állítsanak a pécsi zenének.

egy-kis-pecsi-zene3.jpg"Egy kis pécsi zene" szól a Városháza erkélyéről (Fotó: Europa Cantat 2015 fesztivál hivatalos weboldala: www.ecpecs2015.hu)

A baranyai megyeszékhelyen naponta több százan sok-sok órányit zenélnek kezdve a zeneiskolás gyerekektől, az ének-zene tagozatos diákokon át az amatőr zenekarokig, vagy a profi zenészekig. A Pannon Zenebaráti Egyesület ezen, és a zeneszerető közönségen felbuzdulva szervezte meg az első ilyen eseményt.  Pécsi Zenebarátok Köre 2010-ben alakult nyolc fővel, mára közel százra duzzadt tagjainak száma, ahogy magukat nevezik, ők a pécsi zene B-közepe.

Az "Egy kis pécsi zene" az Advent időszakában sem maradhat el. Vasárnaponként az Europa Cantat 2015, valamint a Pécsi Rotary Club műsorát követően indul a varázslat. December 7-én Kuti Ágnes, a Pécsi Bazilika Mozart kórusának szólistája, 14-én a Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Klarinétkvintettje, Advent utolsó vasárnapján pedig a Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Fuvola-hegedű együttese zenél a közönség nagy örömére a Városháza erkélyéről.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr676948115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása