Kaposvár Kincse - ízekben otthon vannak

2015. április 01. 10:00 - Dél-Dunántúl

Az uniós támogatásból megvalósuló Kaposvár Kincse program keretében 2014 decembere óta egyre több a védjegyes élelmiszer a helyi termékek kaposvári boltjában.

6ded13509c168eb998fb54359041be40.jpgKaposvár Kincse Helyi Termék Bolt (fotó: kaposvarmost.hu)

A programban jelenleg 27 termelő közel 100 terméke kapott védjegyet. A jelzéssel ellátott termékek helyi alapanyagokból készültek és garantált a jó minőségük. A védjegyes élelmiszereket a Helyi Termékek Boltjában helyi őstermelők és nagy élelmiszer-feldolgozó vállalatok termékei - egyedi ízesítésű sajtok, kolbászok, péksütemények, mézek, lekvárok - egyaránt megvásárolhatók. Egyszóval minden megtalálható, ami egy napi bevásárláshoz szükséges, hiszen nem minden élelmiszer készül a közelben, de megtalálhatóak a mindennapokban szükséges tisztítószerek (pl. mosogatószer) is. A kaposvári helyi termékek boltja központi helyen, a belvárosban, a Kaposvári Nagypiac területén található, a Laktanya utcában.

Mit jelent a Kaposvár Kincse védjegy?

A Kaposvár Kincse színes ábrás tanúsító védjegyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala augusztusban lajstromozta. A védjegy az áruk megkülönböztetésére szolgál. Kaposváron a magas minőséget, az egészséget és a környezetbarát életmódot is képviselik azok az élelmiszer-ipari termékek, amelyek megkapják a „Kaposvár Kincse" védjegyet.

A megjelölést olyan termékek kapják meg, amelyeket 50%-nál nagyobb arányban Kaposváron, és annak 40 km-es vonzáskörzetében, de legfeljebb Somogy megye területén állítottak elő. Legalább egy tulajdonság tekintetében a nevezett terméknek mindenképpen kiemelkedő minőséget kell képviselnie. Az elbírálás során ilyen „kiemelkedő minőségi" előnyt jelenthet, ha a termék hozzáadott „egészségvédő" összetevőt tartalmaz, vagy környezetbarát megoldást alkalmaz (pl. környezetbarát csomagolóanyag).

Egy szónak is száz a vége...Irány Kaposvár, és természetesen a "Kaposvár Kincse" Helyi Termék Bolt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr537323384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása