Föld Napja a Tettyén

2015. április 07. 10:00 - Dél-Dunántúl

 A Föld Napja mozgalom napjainkban az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás, melynek története egészen 1970. április 22-ig nyúlik vissza, azaz már 45 éve, hogy a Föld Napját ünnepeljük.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szintén hosszú évek óta ünnepli ezt a jeles napot a Tettyén színes forgataggal, idén április 18-án, 10 és 15 óra között.

get_item_php.jpgFoglalkozások a Föld Napján (fotó: Tettye Forrásház)

Mivel 2015 a Fény Nemzetközi Éve, ezért az igazgatóság foglalkozásainak tematikája is ehhez igazodik az idén.
A nap során játékos formában ismerkedhetünk meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, a hulladékhasznosítás lehetőségeivel. Azzal is bővíthetjük ismereteinket, hogy miért fontos takarékoskodni az energiával.

A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol természetes alapanyagokból készíthetnek játékokat és használati tárgyakat, valamint megismerkedhetnek a természetvédelem gyakorlati munkáival, például a madárgondozás teendőivel is.

Tehát még egyszer a legfontosabb információk a rendezvényről:
Föld Napja
Időpont: 2015. április 18., szombat, 10.00-15.00
Helyszín: Pécs, Tettye tér

A programon való részvétel ingyenes.
Megközelítés: egyénileg
A Föld Napja üzenetének jegyében kérjük az érdeklődőket, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe! (33-as autóbuszjárattal, a Főpályaudvar – Tettye tér között)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr247325926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása