Greennovációs Nagydíjat nyert Alsómocsolád

2015. április 17. 10:00 - Dél-Dunántúl

Már negyedik éve adják át a Professional Publishing Hungary, az Élelmiszer, a Gyártástrend, a Medical Tribune, a Kreatív és a Turizmus Trend/Vendég és Hotel lapok kiadója által létrehozott Greennovációs Nagydíjat. 2015-ben összesen 16 kategóriában 54 pályázat érkezett be. Nevezhettek civil közösségek, önkormányzatok, valamint olyan projektek is, amelyek korábban elindultak, de még a verseny idejében is zajlottak.

alsomocsolad_p1040525.jpgErdei iskolások (fotó: Kölyök Fészek Erdei Iskola, Alsómocsolád)

Turizmus, szálloda, vendéglátóipar kategóriában Alsómocsolád Község Önkormányzatának az „Élmények és Energiák Tárháza, Alsómocsolád” projektje nyert. A településen többek között kialakítottak egy szennyvíztisztító telepet, a belterületi-, települést körülvevő vízelvezető árkokat kitisztították, korszerűsítették, a vendégházra napkollektort szereltek, és számos környezet-, és egészségtudatos programot szerveztek.

A Hét Patak Gyöngye Natúrpark szívében fekvő Alsómocsolád egész évben kellemes kikapcsolódást nyújt. Rendelkezik vendégházzal, konferencia központtal,  itt kapott helyet az Interaktív Tár-ház a Kölyök Fészek Erdei Iskola Otthona is.

A biodiverzitás díjakkal is többszörösen kitüntetett erdei iskola testközelből mutatja be (akár kenuval a vízen lopakodva, vagy épp a lombkoronakuckó rejtekéből) az erdők és vizek élővilágát, sőt, egy komoly csillagászati távcső segítségével a Holdat és más, szomszédos bolygóinkat.

További információ Alsómocsoládról: http://turizmus.alsomocsolad.hu/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr257364044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása