Gyereknapi programok Dél-Dunántúlon

2015. május 27. 10:19 - Dél-Dunántúl

A programgazdag május utolsó állomása érkezett el, mégpedig a Gyereknap! Szerte az országban rengeteg élmény várja a kicsiket és nagyokat, hát még a Dél-Dunántúlon! Ezekből a programokból szemezgetünk.

szamarful_zskn_mg_0432_1.jpgGyermek a Zsolnay Negyedben (fotó: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

Ha igazi békebeli piknik hangulatra várunk, irány a Zsolnay Piknik, amely péntektől 3 napon át várja tárt karokkal vendégeit! Lesz kiállítás, Bóbita Bábszínház, horvát táncház. De itt lesz az Eurovíziós Dalfesztivált megjárt Csemer Bogi, sőt még a Csík Zenekar is! További információk a rendezvényről itt>>>

Maradjunk még kicsit Pécsen, és látogassunk ki május 31-én, vasárnap a Mecsextrém Park Gyereknapjára! A rendezvény igazi önfeledt kikapcsolódást ígér s minden nagy- és kisgyermeknek, valaha volt gyereknek. Bemutatókkal, vetélkedőkkel, ajándékokkal és akciós belépőjegyekkel várják a látogatókat!

matula.jpgRészlet a Tüskevárból (Fotó: rcko.fm)

Innen a Duna felé indulva mindenképpen álljunk meg Kölkeden! Vasárnap "Matula bácsi és Tutajos kalandjaiban" lehet részünk a Boki-Dunánál. Matula, az öreg halász bevezeti Tutajost a halászok mindennapi életébe. A program során a gyerekek bábok segítségével ismerkedhetnek meg a Duna menti tradicionális halászati eszközökkel és azok használatával. A bábozás után játékos feladatokkal és kézműves foglalkozással kerülünk közelebb a vízi élővilághoz. További információ a túráról itt>>>

Kölkedről csak egy ugrás Szekszárd, ahol ezekben a napokban zajlik a Gemenc Nagydíj, azaz a Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny! A három szakaszos verseny Szekszárdról indul, és külön díjazzák a legjobban szereplő magyarokat, az ifiket, sőt még az amatőröket is!

patca_rendezvenyek_ismeretlen-fotos_gyerekek_a.jpgHancúrpajta Patcán (fotó: Katica Tanya Aktív Turisztikai Élményközpont)

Kanyarodjunk vissza Somogy megyébe! A Zselic dombjait megpillantva már jó helyen vagyunk, szinte minden településen gyereknapi programokba botlunk. Gyereknapot tartanak a Szennai Skanzenben, a közeli patcai Katica Tanyán, és a Bőszénfai Szarvasfarmon is! Ha ez nem lenne elég, az Igali Gyógyfürdő is számos meglepetéssel várja a családokat! Ha pedig természetes vízpartra vágyunk, irány a Deseda, ahol horgász majálissal örvendeztetik meg a látogatókat!

Így a végére...

Jó tudni! Magyarországon 1931-től ünneplik a gyereknapot. Akkor még gyermekhétnek hívták, azaz 1 egész hétig tartott! 1950 óta egynapos és minden év májusának utolsó vasárnapján tartják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr87495256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása