Kezdődik a POSzT...

2015. június 02. 15:52 - Dél-Dunántúl

Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik Pécs egyik legjobban várt eseménye, a Pécsi Országos Színházi Találkozó. A fesztivált csütörtökön délután öt órakor Udvaros Dorottya színművész nyitja meg. Az eseményen Bognár Szilvi és Szokolay Dongó Balázs, valamint pécsi néptáncos gyerekek is közreműködnek. Másfél hétig újra a baranyai megyeszékhely lesz Magyarország színházi fővárosa!

A versenyprogramokra már nagyon nehéz bejutni, de az OFF-programok is izgalmas időtöltést ígérnek! Június 6-án, szombaton Varnus Xavér koncert lesz a Kodály Központban, ahol Pécs egyik újdonsült büszkesége, Boros Misi (a Virtuózok felfedezettje) is közreműködik. Vasárnap este nyolc órakor pedig Udvaros Dorottya tartja lemezbemutató koncertjét, melynek zenéjét Hrutka Róbert, szövegét pedig Bereményi Géza szerezte, akivel már korábban is dolgozott együtt a művésznő:

 

Lesz kiállítás, Vers, Folk a POSzT-on, és megismerhetjük a színházi háttérszakmákat is. Egymást érik a jobbnál jobb programok egészen jövő hét szombatig, eddig tart ugyanis a fesztivál. A sort Bodrogi Gyula és Voith Ági zenés találkozása zárja szombat este.

Nem jutnánk be már ezekre a programokra sem? Csalódásra nincs okunk. A POSzT-tal egyidőben kezdődik a Szent István téren a Sétatér Fesztivál! A programsorozat bő két hete alatt fellép a Zagar, a Pankastic, a Ripoff Raskolnikov, az Anna and the Barbies, EB Davis, az Ethnofil, Tátrai Tibor, Szűcs Antal Gábor, Kállay Saunders Band és a Pribojszki Mátyás Band!

setater_feszt.jpgSétatér Fesztivál (fotó forrása: iranypecs.hu)

És ez még mind semmi...

Pécs városa vendégcsalogató napvitorlákkal is készül!

A naptól védő vitorlákkal a Pécsen tartózkodó vendégek és természetesen a pécsiek már tavaly is találkozhattak. A város polgármesterének kezdeményezésére ugyanis már találkozhattunk a Széchenyi téren és a Király utcában az árnyékoló ponyvákkal, amelyek a járókelőket, megpihenőket védik a tűző naptól és az esetleges esőtől. Idén újabb belvárosi területeken lehet árnyékben sétálni. Befedik az Irgalmasok utcáját a Kossuth tértől a egészen templom vonaláig! A hűsítő árnyékot egészen októberig élvezhetjük a város utcáin!

arnyekolo-vitorla2-1024x650.jpgNapvitorlák (fotó forrása: pecsma.hu)

Az időjárás felhőtlen napokat ígér számunkra az elkövetkezendő másfél-két hétre. Szóval még nem késő, bőröndöt összecsomagolni, szállodát keresni és Irány Pécs!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr637512272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása