"Civitas invicta" - avagy a közelmúlt fejlesztései a leghősiesebb városban

2015. június 29. 13:33 - Dél-Dunántúl

A Szigetvári vár - mert hogy Szigetvár a leghősiesebb város, hála Zrínyinek és maroknyi seregének - az Új Széchenyi Terv keretein belül újult meg a közelmúltban.

img_0822-2_00000002.jpgLátogatóközpont (fotó: Szigetvár Város Önkormányzata)

A fejlesztés során új kiállítóteret hoztak létre, amely méltó módon mutatja be a település hadtörténeti jelentőségét és Sziget várának ostromát. A digitális technológia segítségével igazán korszerű és interaktív élményben lehet részünk, ha meglátogatjuk a várat.

A múzeum épülete régészeti gyűjteménnyel gazdagodott, a beruházás részét képezi az interaktív viselet és fegyvertár is. A látogatóknak lehetőségük lesz korabeli harci kosztümöket felvenni, és akár vívni is, mint egy igazi hős! A július végi nyitóünnepséget követően bárki részese lehet az élménynek, aki Szigetvárra látogat!

civitasinvicta_final_logo-01.jpginfoblokk_kedv_final_cmyk_erfa.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr67582706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása