Magyar Est Stuttgartban, a Balassi Intézetben

2013. január 28. 11:14 - Dél-Dunántúl

stuttgart_Zoli.jpgA Stuttgarti Kulturális Intézettel együttműködve 2013. január 18-án este Magyarország-prezentációra került sor a Balassi Intézet stuttgarti székházában. Az esemény a CMT turisztikai kiállítás kísérő rendezvényei közé is bekerült, ezért számos helyen – így például a vásár több tízezer példányban kinyomtatott és Stuttgart különböző pontjain ingyenesen osztogatott „Stuttgart reist” szórólapjában is – meghirdették.

A kellemes hangulatú est, melyre a havas, jeges időjárás ellenére több mint 30 érdeklődő jött el, Gyuricza Bernadett, az MT Zrt. külképviselőjének előadásával kezdődött. A 40 perces prezentáció egy körutazásra invitálta a hallgatóságot, bemutatva hazánk egyedülálló látnivalóit, az egyes régiók érdekességeit, hazánk legfontosabb turisztikai termékeit, újdonságait.

Ezt követően egy speciális téma következett. A németországi svábok fővárosában Furák Zoltán, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának marketingmenedzsere a magyarországi svábokról és a sváb hagyományokról beszélt. A téma a stuttgarti hallgatóságot annyira magával ragadta, hogy Furák Zoltán vezényletével még egy közös éneklésre is sor került. Annak érdekében, hogy a „száraz“ szakmai témák mellett a sokszínű magyar kulináris kínálatból is kóstolót kapjon a publikum, a hivatalos részt követően néhány specialitás – hagyományos sváb stifolder, zamatos hazai vörösbor, valamint (a CMT turisztikai vásáron a magyar stand attrakcióját kínáló Molnár Attila látványpékség felajánlásában) kürtőskalács – várta a vendégeket.
(A képen Dr. Ódor László, a Balassi Intézet, Stuttgarti Kulturális Intézet igazgatója, Gyuricza Bernadett MT Zrt. külképviselő és Furák Zoltán Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Marketingigazgatóságának a marketingmenedzsere látható)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr625047957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása