Rubik kockával a Bocuse d'Oron

2013. január 30. 10:11 - Dél-Dunántúl

Döntőbe jutott a Magyar Gasztronómia!

Széll Tamás.jpgRubik kockával főző-világversenyen indulni: erre készül az Onyx séfje, Széll Tamás (képünkön) Lyonban, a Bocuse d'Or-on, ahol a döntőbe jutott 24 nemzetközi világklasszis szakácscsapat egyikeként hazánkat képviseli.

Idén először szurkolhatunk hazai szakácsnak az 1987 óta zajló  Bocuse d'Or végső versenyén 2013. január 30-án, ahol a világ legjobb 24 ételvirtuóza méri össze tudását.


A magyar versenyfogás koncepciójának alapötletét az adta, hogy Széll Tamás néhány éve készített egy ételekből összerakott Rubik kockát, majd, mint lelkes fotós, meg is örökítette azt. A bűvös kocka és az ételek között könnyű megtalálni a párhuzamot. A tálon keverednek az alapanyagok és színek, de a végeredmény a tökéletes illeszkedés, a harmónia, csakúgy, mint a kirakott kockánál. A tálca felépítésében is a Rubik kockára utal. Az egymáson elcsúszó sorok a működést szimbolizálják, míg a szintbeli eltérések növelik a dinamizmust, valamint elválasztják, és egyben ki is emelik a köreteket és színeket. A koncepciót fiatal magyar dizájnerek fejlesztették, hogy az egyedülálló találmány következetesen átgondolt látványban valósuljon meg.

A magyar csúcsgasztronómiával nem csak a nemzetközi zsűri találkozhat a Bocuse d'Or döntőjében, hiszen a versenyhez szervesen kötődő szakkiállításon (SIHA) Magyarország is jelen lesz.

További információ és érdekességek <<ITT>>

A verseny élőben követhető <<ITT>>

Hajrá Széll Tamás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr705052588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása