A Vízi Sportok Éve lesz 2013 Orfűn

2013. február 15. 11:59 - Dél-Dunántúl

Orfű_Aquapark.jpgCsaknem 30 vízhez kötődő és további 150 egyéb programmal várja Orfű a vendégeket 2013-ban, amelyet a Vízi Sportok Évének hirdettek meg a baranyai településen. A vizes évadot május 4–5-én nyitják meg gazdag programmal.

A Budapest Boat Show díszvendégeként Orfű egy különleges kialakítású, jurta-standon népszerűsíti kínálatát a Budapesti Vásárközpontban február 14–17. között. Mint Horváth Viktória TDM-menedzser a megnyitó napján elmondta: a település szolgáltatói az Orfűi Turisztikai Egyesület TDM-szervezetével összefogva már 2012-ben célul tűzték ki, hogy 2013-ban az Orfű kínálta vízi sportokra hívják fel a figyelmet.

A Pécstől csupán 19 km-re fekvő Orfű fő vonzereje különleges tórendszere. Mindegyik tónak megvan a saját arculata és vendégköre.  A legnagyobb, a 72 hektáros Pécsi-tó horgászati, strandolási és sportolási lehetőségekkel várja a turistákat, amihez olyan létesítményekkel rendelkezik, mint az Orfűi Aquapark, az Aktív Víziturisztikai Központ és a Vitorlástelep. Az Orfűi-tavon a strandolók és a horgászok osztoznak, a Herman Ottó-tó hal- és madár-rezervátumként funkcionál, míg a Kovácsszénájai-tó elsősorban a horgászok örömére szolgál.

Orfű_Szörf.jpgAz idei év legnagyobb vizes programja a május 4–5-én megrendezésre kerülő Vízi Sport Évadnyitó és Orfűi Nyílt Nap, amelyet tókerülő felvonulással köszöntenek a helyi sportélet szereplői, szörfösök, vitorlások, kajak-kenusok, sárkányhajók, s a látogatók térítésmentesen kipróbálhatják a tavon használatos sporteszközöket. A programokat modellvitorlás túraverseny és a sárkányhajósok erőevező versenye színesíti. Idén július 27-én először hirdetik meg a Pécsi-tó Körbeúszás versenyt, amelyet 1800 és 4200 méteres távon lehet teljesíteni.
A Pécsi-tó szigetén és környékén több kisebb fejlesztést is terveznek 2013-ban. A tavaly átadott felnőtt fitneszpark mellé Kneipp-ösvényt építenek, nyílt kemencéző- és bográcsozóhelyet létesítenek, míg a tavon balatoni hangulatú úszóstéget alakítanak ki csónakkölcsönzővel.
(Forrás: Turizmus.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr775081769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása