Zsolnay Kulturális Negyed - öt hektár varázstér

2013. február 27. 10:10 - Dél-Dunántúl

eozin_kavezo_etterem.jpgA Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., amely Magyarország legnagyobb kulturális komplexumát üzemelteti az idei évben részt vesz az Utazás kiállításon a Dél-Dunántúl régió kiemelt társkiállítójaként.

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt beruházása volt a Zsolnay Gyár területén 35 ezer m2-t felölelő Zsolnay Kulturális Negyed. Itt találjuk a gyárat alapító család és a gyár történetéhez és szelleméhez kapcsolódó kiállítások és műhelyek mellett a világ legrangosabb, historizáló és szecessziós tárgyakat bemutató Zsolnay magánygyűjteményét, az Amerikából hazaköltözött Gyugyi Gyűjteményt. Itt működik az ország egyetlen vidéki művészeti kara. A legkisebbeket a gyerek negyedbe várják, ahol a Bóbita Bábszínház előadásai mellett megismerhetik a bábkészítők munkájának kulisszatitkait. (További információ: www.zsn.hu)

A kiállítás négy napja alatt a vendéglátásról a Zsolnay Étterem gondoskodik:
A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed exkluzív éttermének vezetői nem egyszerűen hívei, de megszállottjai a helyi termékeknek. Étlapjukon kiemelt helyet kapnak a válogatott minőségű, friss, helyi, szezonális alapanyagokból készülő ételkülönlegességek. A legegyszerűbb zellerből vagy sütőtökből is csodákat varázsolnak. A tulajdonos hobbija: a libamáj.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr515106101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása