Szemezgetés a kaposvári Tourinform iroda legfrisebb - áprilisi - hírleveléből

2013. április 02. 10:01 - Dél-Dunántúl

paintball1_kicsi.jpgPaintball pálya Kaposváron!
Az elmúlt év őszététől új lehetőséget kínál a Meistro Lovastanya. Elkészült és már fel is avatták az vadonatúj, és egyben egyedülálló paintball pályát, amelyen természetes és mesterséges búvóhelyek között, 12 db Tippmann fegyverrel, teljes védőfelszerelésben cserkészhetik be egymást az adrenalin fokozást kedvelő látogatók. A különböző játékstílusok lehetővé teszik, hogy mindenki megmutathassa harci képességeit és stratégiai jártasságát.
Információ: www.meistro.hu

szivarvanyos.pngSzivárványos Kaposvári Tavasz
Folytatódnak a Szivárványos Kaposvári Tavasz eseményei. Bolondos április komoly programkínálattal találja szembe magát a Somogyi megyeszékhelyen. Bors István, Honty Márta emlékkiállítás, Adáshiba a Csiky Gergely Színházban, Költészet napi programok, városismereti verseny, Hot Jazz Band koncert, „puszi Kádár Jánosnak”, a Magyar Rádió Gyermekkórusának hangversenye, a Babel Sound világzenei sorozat keretében Iparkutya koncert, 5 kiváló francia nyelvű film a Francia Filmtavasz keretében, néptáncverseny és egy üvegművészeti kiállítás szerepel kulturprizma palettáján.

tehen.jpgLegelső Legelés - Tehénkihajtó Fesztivál a Krisna-völgyben
Krisna-völgy szarvasmarha állománya igen sokszínű: Magyar tarka és szürke, tiroli borzderes, valamint indiai zebu is megtalálható a Tehénvédelmi Központunkban! Az első tavaszi kihajtásra a tehenészek tradicionális indiai népi viseletbe öltöznek, kifestik a jószágokat és a hosszú tél után először futtatják meg őket a frissen zöldellő tavaszi mezőn. Ekkor
beszerezhetőek lesznek a Krisna-völgyi kézműves termékek, illetve megtekinthető az állati erővel működtetett mezőgazdasági gépkiállítás. E fesztiválnap az egész családnak kellemes kikapcsolódást nyújt! A fesztivál időpontja: 2013. április 14. 10-12:00h.

a_nyugat.jpgA Nyugat alkonya? - Fiatal képzőművészek kiállítása (Kaposvár – Kecskemét – Pécs)
A Nyugat Alkonya? című csoportos kiállítás ötlete 2012 őszén fogalmazódott meg három független alkotó csoport tagjai részéről. Az első társaság a kecskeméti X csoport, amelynek tagjai: Istvánffy Ilona, Kun-Sebők Kata, Szikora Imre, Szoboszlay Eszter és Zsolczai Balázs, a második független társulás a pécsi Kisház: Kis Endre, Pinczehelyi András, Gyuris Róbert. A harmadik csoport a Vulgár Projekt, akiket a kaposvári közönség már ismerhet a 2008-as csacsikordés happening kapcsán: Mojzer Tamás és Sáros Miklós, ezúttal kiegészülve Vágner Mátyással, aki a kaposvári Vagner zenekar frontembere is.
A kiállítás címének az Oswald Spengler által írt Nyugat alkonya című szellemtörténeti mű szolgált alapul, de hozzáillesztve egy kérdőjelet, amellyel a művészek nem kinyilvánítani, hanem kérdésként akarták feltenni az idézett címmondatot. A Nyugat Alkonya? kiállítás válasza a feltett kérdésre jóval összetettebb, mint ahogy az a kiállítók sokszínűségéből és médiumaik változatosságából kikövetkeztethető. A három különböző csoport mégis azonos válaszokat keres, amelyből érezhetjük a kiútkeresés és önmegvalósítás közös lehetőségét. A kiállításon bemutatott anyagot maguk az alkotók válogatták a kortárs áramlatokhoz való kötődés vagy éppen azokra reflektálás szempontjai alapján. A művek több különböző médiumon és technikán keresztül tárják fel a szemlélő előtt az alkotók sajátos világképét.
A kiállítás megtekinthető a Vaszary Képtárban, 2013. március 29-től május 12-ig.

Kardosfa_logó.JPGPszicho-wellness a Kardosfa Hotelben*** -
Intenzív (pár)kapcsolati építkezés
 „Megszokjam vagy megszökjek? Mik az alkalmazkodás határai? Váljunk vagy csináljuk tovább? Minden olyan megszokott, egyhangú... Lehet ez még jobb; más; különleges? Mindent megtettem már, mit tehetnék még…?"
Ha a fenti kérdésekben megszólítva érzi magát, arra vegyen részt az intenzív párterápiás programunkon és a hét végére garantáljuk, hogy az együtt lehet más is!  
Ilyet még biztos nem próbált! Egy héten keresztül festői környezetben, testi-lelki megújulásban, felfrissülésben vehet részt párjával! Az intenzív párkapcsolati tréningen rendbe hozzuk párkapcsolatát. A párkapcsolat újjáépítése egy közös munka. Erre a munkára hívjuk Önt és párját.
Mi is ez? Egy héten keresztül (8 nap, 7 éjszaka) 6 napon keresztül napi 2x 90 perces intenzív párkapcsolat tréning és 1x90 perc csoportos élmény pároknak. Az intenzív hét időpontja: 2013. április 28-től május 5-ig.
Információ: www.kardosfa.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr365188351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása