Tollas élmények - gemenci madártávlat

2013. május 08. 09:35 - Dél-Dunántúl

gemenc_logo.png2013. május 11-én, szombaton sok élményt ígérő programokkal várják a gemenci erdőgazdaság ökoturisztikai központjában, Pörbölyön a madarak és az erdők iránt érdeklődőket.

gemenci jégmadár-Gemenc Zrt..jpgA nemzetközi világnapon bárki részt vehet madárhálózáson- és gyűrűzésen a közeli erdőben, megismerheti a gemenci erdő madárvonulásban betöltött szerepét is. Az Ökoturisztikai Központ parkjában egy séta során megtekinthetők az elhelyezett madárodúk, ahol szakvezető segítségével megismerkedhetnek a résztvevők az ott fészkelő madárfajokkal. A megjelentek mikroszkóp és nagyító segítségével részletesen is megvizsgálhatják az elhullajtott tollakat, madárköpeteket. A természetfilm-készítés után érdeklődők a már több mint egy éve a „Gemenc az utolsó ártéri vadon” című filmet forgató stáb egyik operatőrének, Barkúti Balázsnak az előadását hallgathatják meg. Így megismerkedhetnek a természetfilm-készítés titkaival, valamint azzal a háttérmunkával, melynek eredményeképpen tavasz óta webkamerák segítségével az interneten bárki megfigyelheti a keselyűsi fekete gólya fészkét. A legkisebbeket pedig kézműves foglalkozás várja. A programok megvalósításban részt vesznek a Gemenc Zrt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai.

gemenci fekete gólya. Fotó Krizák István(857x1280).jpgRÉSZLETES PROGRAM
7:00-10:00     Madárhálózás- és gyűrűzés a közeli erdőben. A gemenci erdő madárvonulásban betöltött szerepe.
8:00 - 13:00    Betekintés az Ökoturisztikai Központ parkjában elhelyezett madárodúkba, az előforduló fajok ismertetése.
Tollak, madárköpetek vizsgálata mikroszkóppal és nagyítóval, tojások bemutatása.
Előadások a természetfilm készítésről, a keselyűsi fekete gólya fészkének bekamerázásáról.
Kézműves foglalkozások: fajáték készítés.

 


További információ:

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel.: +36 (74) 491-483
E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthondeldunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr95287649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása